Wat beweegt Bas Lubberhuizen en Henk Raaff om in deze tijd ambachtelijke eau de vie te stoken? De markt wordt overspoeld door dranken als vodka's en gins in dure flessen met glanzende etiketten maar in feite met water verdunde industriele alcohol van melasse en overtollig graan. Ons drijft de passie en liefde voor kwaliteit, de basis van elk zorgvuldig uitgevoerd ambacht.
Onze grondstof is het volrijp fruit uit de Betuwe. Onbespoten appels en peren uit de hoogstamboomgaarden van Gelders Landschap, pruimen en kersen van biologische kwekers, kweeperen van omliggende landgoederen, we vergisten ze langzaam en destilleren ze zorgvuldig in de glanzend koperen destilleerketel. Dan rijpen de eaux de vie maanden tot jaren in mandflessen en op houten vaten.
Waar in een liter vodka dertig centiliter ethanol=alcohol zit, bevat een fles van onze eau de vie vijf tot acht kilo vergist fruit. Die natuurlijk gegiste alcohol is de drager is van meer dan vierhonderd verschillende smaak en geurstoffen die samen het aroma van fruit vormen.
Zo'n eau de vie is kostbaar en wordt met smaak geproefd. Zoals tijdens een bezoek aan de stokerij in het Betuwse Varik. Kijk op onze site www.lubberhuizen-Raaff.nl, lees meer over de passie en het geluk van de stokers en zie de data voor de bezoekdagen met proeverij.