Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Barneveld, Renkum

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken