Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Barneveld, Renkum

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart