Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Barneveld, Renkum

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen