Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Barneveld, Renkum

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer