Ik ben opgegroeid in Barneveld en later zijn we verhuisd naar Renkum. Als mijn moeder vroeger boerenkool maakte dan deed ze er altijd een handje gort door. Dit maakte de boerenkool lekker smeuïg en de bittere smaak ging er wat vanaf. Volgens mij was dit een Veluws gebruik, veel mensen maakten de boerenkool zo klaar. Ik doe het zelf ook nog steeds.

Bronvermelding foto: M.M. Minderhoud

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Barneveld Renkum

Meer verhalen

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie

Sociëteit de Vriendschap

04 juli 2015
Ed de Haas

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie
Audio

De eik en de 7 kolken

23 januari 2015
Gery Groot Zwaaftink

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf