Tegenwoordig wordt er steeds vaker geklaagd over de enorme hoeveelheden voedsel die worden weggegooid en vernietigd. Vroeger was dat in huize Kwak absoluut niet aan de orde. Alles werd opgegeten. Soms zelfs tegen heug en meug. Toch waren er ook lekkere dingen zoals de ‘broodpap’. Warme melk waarin stukken oud wit brood en soms ook plakken oud roggebrood, met de hand gescheurd, werden geweekt. De pap werd op smaak gebracht met gewone suiker of basterdsuiker en een klont boter die smolt in de warme melk mocht zeker niet ontbreken. Zo’n broodpap zat als een blok beton. Daar kon je met gemak een halve dag op buiten spelen. Ik eet hem nog wel eens een enkele keer als we teveel brood over hebben. Bruinbrood weliswaar, maar toch erg lekker.

Gerelateerde verhalen

Bloempap Bloempap
Appelenpap Appelenpap

Tag / Lijst: Eten en drinken, Achterhoek, Familietraditie

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

De natering moet een feestje zijn

23 oktober 2015
Werner Willemsen
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink