Met de opkomst van de vakantiegangers werden er veel dennen koeken of veluwse heide koeken gemaakt en verkocht, in oude vakbladen uit 1936 heb ik zelf om een goed recept gevraagd. Als jonge bakker in opleiding maakten we ze op de ambachtsschool in Harderwijk in de jaren 1959-1960 nog steeds verder kenden we in Harderwijk de botjes bij de bakker het amandelbroodje in de vorm van een vis ik heb de vorm nog en maak ze soms nog in het bakkerijmuseum in Hellendoorn op verzoek zijn de dennnekoeken en de botjes nog te maken.

Categories:: Eten en drinken Harderwijk

Meer verhalen

Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Hooikist

14 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Zweurdjesmaag

17 november 2015
Gerhard Kwak

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten
Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Gezegdes en het vroegere boerenleven in De Lebbenbrugge

11 januari 2016
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge