In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland