In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom