In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Tag / Lijst: Eten en drinken, Twello, Streekgerecht, Recept

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters