Elk jaar tijdens de Mosterd Muziekdag wordt de mosterdsoep van Doesburgse horeca getest door een vakkundige jury. De horeca bedrijven doen mee in drie categorieën: De echte Doesburgse mosterdsoep, mosterdsoep vis en een vegetarische mosterdsoep.

Het recept voor de echte Doesburgse Mosterdsoep voor 4 personen:

Benodigdheden

- 50 gram boter

- 60 gram bloem

- 150 gram Doesburgse mosterd

- 100 gram spekblokjes

- 1 liter runderbouillon

- 1 bosje lente-uitjes fijngesneden

- 3 deciliter koksroom

 

Bereiding

* Zet de spekjes even aan en doe de boter erbij met de mosterd. Laat dit heel even smoren.

* Doe de bloem erbij en maak er een bolletje van.

* Doe er koude runderbouillon bij

* Breng dit aan de kook, terwijl je blijft roeren

* Room erbij en de lente-uitjes

 

Eet smakelijk!

 

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Video
Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Recept, Doesburg

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Audio

De eerste Brug over de Waal

06 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters