In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Betuwe

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer