In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Betuwe

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens