Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Categories:: Eten en drinken Slacht Vlees Randwijk Opmerkelijk

Meer verhalen

Video

Lüdovicus en de Wodanseik

11 mei 2014
Mijngelderland

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen
Video

Schuttersgilde St. Sebastianus

09 mei 2014
Rick Basten

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak

Streekliedjes in dialect

09 mei 2014
Linda

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen
Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis

Spiegels bedekken bij overlijden

18 juni 2014
Marjan Heil

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman
Video

Mariken van Nieumeghen

03 oktober 2014
Peter