Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Slacht, Vlees, Randwijk, Opmerkelijk

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer