Zo herkenbaar wat er wordt geschreven in de andere slachtverhalen.

Mijn opa en oom waren beide slager van beroep en deden ook huisslachtingen. Thuis werd ook geslacht: konijnen, kippen en een eigen vetgemest varken. Deze werd op een leer gehangen en op de deel maakte mijn oma van alles en nog wat: kopkaas, balkenbrij, spekkaaitjes (ze kon deze heel lekker bakken), verse worst werd er gedraaid, gehakt gemalen, bloedworst. Lever, hart en nieren werden gekookt of gebakken. Karbonades werden "gehakt", ribbetjes (tegenwoordig heet dit spare-ribs), lappen varkensvlees, hips voor de erwtensoep.

Alles werd gebruikt van het varken. De gekookte oren en de pootjes waren voor de hond. Mooie jeugdherinneringen.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Slacht, Vlees, Randwijk, Opmerkelijk

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry