Het recept van de traditionele pannenkoeken met worst.:

melk

de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid pannenkoeken die je wilt gaan bakken

eieren

een oude tante van ons zei altijd: per persoon 1 ei, maar het mag gerust meer, deze lekker loskloppen in de melk, dan worden de pannenkoeken luchtig.

bloem

door het mengsel van de melk en eieren kloppen, zodat een glad beslag ontstaat. Het moet niet te dun en niet te dik zijn. Ik weeg het nooit af, bekijk het beslag en probeer een pannenkoek. Wanneer het te dun is, dan nog wat bloem erbij en wanneer het te dik is dan nog wat melk erbij. Je kunt natuurlijk ook een pak pannenkoekmeel bij de supermarkt halen.

Een beetje olie in de koekenpan warm maken, een soeplepel beslag erin en dan de plakjes worst erin leggen. Wanneer de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is, deze 1 maal omkeren.

De worst is varkensworst, tegenwoordig te koop als “verse worst”. Ze moet eerst gekookt worden en dan laten afkoelen, waarna je er plakjes van kunt snijden.

eet smakelijk

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Tag / Lijst: Eten en drinken, Streekgerecht, Recept, Kerstmis, Laren

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar