Hierbij een foto van het bereiden van de originele smaltappel. De stukken appel worden gebakken in een pan met gesmolten hete reuzel (varkensvet). Een uitzonderlijke delicatesse. Deze smaltappels worden jaarlijks nog op de ouderwetsemanier vervaardigd tijdens de slachtvisite van Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem

Categories:: Eten en drinken Slacht Zelhem November

Meer verhalen

Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

Het één na oudste beroep ter wereld

09 december 2015
Piet Schuijn
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte