Het samenstellen van een slachtschotel is eigenlijk geen ouderwetse gewoonte. Men was vroeger niet zo scheutig met het serveren van meerdere soorten tegelijk. Wat op de schotel ligt is echter één bonk traditie. Het schoteltje hier op de foto werd tijdens de slachtvisite van museum Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem, vorig jaar in november, samengesteld op basis van originele Achterhoekse slachtproducten. Op de foto zie je van links naar rechts: echte kaantjes op een plak roggebrood, twee partjes smaltappel, bakbloedworst en balkenbrij. Als je deze ouderwetse streekproducten een keer geproefd hebt dan ben je voorgoed verloren. Ze wisten vroeger echt wel wat lekker was. En dat van de goedkoopste grondstoffen die voorhanden waren na het slachten van de vette pogge (varken). Varkenskoppen, poten, zwoerd (varkenshuid), bouillon, spekblokjes, zout en kruiden.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Zelhem, Slacht, Vlees, November

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar