Oma Kwak maakte vroeger een enkele keer sneeuwpudding wanneer het voor het eerst in de winter sneeuwde. Ze noemde het ‘sneeuwpudding’, maar gaf ook wel eens aan dat haar moeder sprak van ‘Siberische bergen’. Geen idee waar die naam vandaan komt. Ze serveerde deze lekkernij niet door de week, maar op zondag. Deze pudding was namelijk te luxe voor een doordeweekse dag. Ze kookte haar befaamde vanillepudding en voegde daaraan geklopt eiwit toe. Ze schepte dat door de pudding heen en gaf er voor nog meer smaak een schep eigengemaakt jam bij. Voor ons kinderen een echte feestpudding. Hierbij het gemoderniseerde recept:
1 liter vanillevla
2 eiwitten
2 eetlepels water
3 – 4 eetlepels suiker
jam naar wens.
Bereiding:
Klop de eiwitten, het water en de suiker tot een stevig schuim en schep dit door de vla die je in een schaal hebt gegoten. Meng niet teveel want het schuim moet mooi zichtbaar blijven. Je kunt de jam er los bij serveren of deze door het eiwit scheppen.