Met nieuwjaarsdag aten wij altijd witte bonen met snijbonen, een punt gekookte ham en gerookte worst van de slager. Elk jaar weer. Een fijne, smakelijke familietraditie die over ging van moeder op dochter. Jarenlang heb ik deze traditie zelf ook met veel plezier in stand gehouden, maar inmiddels ben ik ermee gestopt. Gelukkig heb ik een aantal zussen die dit nog wel altijd eten met nieuwjaar!

Categories:: Feestdagen Eten Oud en nieuw Familietraditie Januari

Meer verhalen

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen
Video

De touwslager

09 juni 2015
Dick Jagtenberg

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak

Kiepenpap voor het goede doel

07 maart 2016
Marjolijn van Manen
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten
Video

De kluizenaar en de duvel

28 april 2015
Eric Borrias

Kladdegat spookhond in Hattem

02 februari 2015
Albert ten Cate

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman