Elke week stelt een ambassadeur van Gelders Immaterieel Erfgoed zich voor. Deze week: Liesbeth Mulder- Pieterse

"Het behouden en promoten van cultureel erfgoed is belangrijk"

Mijn naam is Liesbeth Mulder - Pieterse. Ik ben beeldend Kunstenaar en Galeriehouder. Atelier de Witte Hemel te Drempt is momenteel mijn woon- en werkstede. De Witte Hemel is een prehistorische woonplek en tot op heden zorgvuldig bewaard gebleven. Mijn passie is om alles wat rondom De Witte Hemel plaatsvindt te borgen voor de toekomst, zowel de archeologische vondsten als de permaculture tuin, als lokale boerenproducten samen met de buurboeren verzorgen. De keuterboerderij is van binnen en van buiten monument en kan ook bezocht worden op bijvoorbeeld zaterdagen. Er is een theetuin, exposities, pony’s, minibiggen om te aaien, middeleeuwse wolvarkens, workshops fijnschilderen met dieren of landschappen, etc.

Ik ben ambassadeur geworden, omdat ik door De Witte Hemel ervaren heb dat het behouden en promoten van ons cultureel erfgoed belangrijk is voor de toekomst, je kunt alleen het Heden begrijpen als je het Verleden kent...

Een vette bek halen
Ik had de traditie van 'Een vette bek halen' gepromoot, omdat ik het eten van eigen grond, het delen van wat je hebt met anderen die het niet hebben en de pure smaak van eten UIT DE GROND wil promoten. Een vette bek halen is het gebruik dat na de slacht de kinderen(e.a.) de restjes mochten komen halen op de boerderij (de pan uitlikken geeft een vette bek). Ook fok ik Mangalicavarkens dus heb één keer per jaar een slachtvisite met vette bek.

In het kader van het ambassadeursnetwerk leg ik verbanden en ontwikkel ideeën, die ik deel via sociale media waar ik erg actief in ben. Daarnaast heb ik een heel groot netwerk. Ook heb ik op de dag van de Gelderse traditie een workshop tegeltjeswijsheden schilderen verzorgd.

Contactgegevens:
Liesbeth Mulder - Pieterse
De Witte Hemel
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
0622385230

Het ambassadeursnetwerk

Gelders Erfgoed en Omroep Gelderland willen een duurzaam netwerk op het gebied van Gelders immaterieel erfgoed onderhouden en samenwerking stimuleren tussen vertegenwoordigers, beoefenaars en geïnteresseerden van immaterieel erfgoed. Verbindingen leggen tussen verschillende uitingen van immaterieel erfgoed en materieel erfgoed is van belang om volkscultuur en erfgoed in het algemeen toegankelijker te maken en meer mensen te laten participeren. Bovendien is het de bedoeling dat door dit netwerk de database aan verhalen, tradities en gebruiken nog verder groeit.

Het ambassadeursnetwerk bestaat uit zeer verschillende ambassadeurs. De een is vertegenwoordiger vanuit een bepaalde vereniging of traditie, de ander is enthousiast bezig met het optekenen van verhalen uit zijn of haar regio, maar allen zetten zich in voor immaterieel erfgoed in Gelderland. Gelders Erfgoed en Omroep Gelderland bieden de ambassadeurs advies, cursussen, en contacten. 

Contact

Heeft u vragen over immaterieel erfgoed in uw regio? Of vragen aan één van onze ambassadeurs? Op deze pagina zullen de ambassadeurs zich aan u voorstellen en vindt u hun contactgegevens. Mocht u niet de juiste gegevens kunnen vinden kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Gerelateerde verhalen

Vette bek halen Vette bek halen

Tag / Lijst: Ambassadeursnetwerk

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein
Galerij

Reveille en serenade

16 juni 2014
Truus Peters

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers