Elke week stelt een ambassadeur van Gelders Immaterieel Erfgoed zich voor. Deze week: Magda Seebus-Kock. 

Mijn naam is Magda Seebus-Kock ben geboren in Arnhem maar sinds 1988 woonachtig in Zevenaar. Ik vond het een hele eer dat ik gevraagd werd om ambassadeur te worden van het Gelders immaterieel erfgoed. Die uitnodiging had ik gekregen door mijn medewerking aan de site van Een wagen vol verhalen.

Mijn verhaal ging over dat ik bijna 5 uur als "levende Sarah" bij een vriendin in de tuin had gezeten die 50 jaar was geworden. Normaal zit je er niet zolang, meestal zitten er ook poppen als oud vrouwtje in de tuin, maar ik had het zo naar mijn zin dat het geen straf was. Het was ook zo leuk dat ze niet wist wie er onder de vermomming zat,ik had aan alles gedacht: een ander geurtje opgespoten, in de gaten houden of ze in mijn ogen wilde kijken en die dan dus snel dichtdoen, krom lopen en ik had vlaggetjes gemaakt met bijv. "koffie" omdat je niet mag praten als " levende Sarah" zijnde.

Meestal wordt er na 1 jaar bekend gemaakt wie de " Sarah" is maar aangezien ik mee wilde feesten heb ik mijzelf die avond onthuld.

Ook was ik te zien in de uitzending van Een wagen vol verhalen die op 15-12-2014 uitgezonden werd op televisie. De route van de wagen ging toen door de Liemers. Ook mocht ik mij presenteren op de " dag van de Gelderse traditie " in het Openluchtmuseum in Arnhem op 27-6-2015. Enthousiast laat ik overal flyers van Een wagen vol verhalen achter, om het project te promoten en te zorgen dat er nog meer verhalen bewaard blijven. 

Het ambassadeursnetwerk

Gelders Erfgoed en Omroep Gelderland willen een duurzaam netwerk op het gebied van Gelders immaterieel erfgoed onderhouden en samenwerking stimuleren tussen vertegenwoordigers, beoefenaars en geïnteresseerden van immaterieel erfgoed. Verbindingen leggen tussen verschillende uitingen van immaterieel erfgoed en materieel erfgoed is van belang om volkscultuur en erfgoed in het algemeen toegankelijker te maken en meer mensen te laten participeren. Bovendien is het de bedoeling dat door dit netwerk de database aan verhalen, tradities en gebruiken nog verder groeit. Het ambassadeursnetwerk bestaat uit zeer verschillende ambassadeurs. De een is vertegenwoordiger vanuit een bepaalde vereniging of traditie, de ander is enthousiast bezig met het optekenen van verhalen uit zijn of haar regio, maar allen zetten zich in voor immaterieel erfgoed in Gelderland. Gelders Erfgoed en Omroep Gelderland bieden de ambassadeurs advies, cursussen, en contacten. 

Contact

Heeft u vragen over immaterieel erfgoed in uw regio? Of vragen aan één van onze ambassadeurs? Op deze pagina zullen de ambassadeurs zich aan u voorstellen en vindt u hun contactgegevens. Mocht u niet de juiste gegevens kunnen vinden kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tag / Lijst: Ambassadeursnetwerk

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden