Letterlijk en figuurlijk de hamvraag. Wat eten we met kerst ? Wie komen er allemaal en voor hoeveel gasten gaan we aan de slag ? Samen eten is voor veel mensen wel één van de hoogtepunten van kerstmis. Maar hoe lost u dat op ? Ieder jaar een vast/traditioneel menu of toch elke keer weer op zoek naar iets fris en nieuws. Een Wagen vol verhalen wil graag weten hoe het bij u is met de kerstgebruiken aan tafel. Wie zit waar en waarom, maar vooral wat komt er op het bord.

Bij deze alvast een kleine top-5 aan populaire eet-varianten voor meerdere eters. En vergeet vooral niet ook even onze streekgerechtverhalen te raadplegen.

Appelenpap, suggestie voor een kersttoetje

Favoriete kerstetentjes:

- gourmetten (op een originele manier gourmetten? Kijk dan op deze site.)

- kaasfondue

- grillplaat

- wild eten

- steengrillen

Favoriete toetjes:

- ijstaart

- panna cotta

- chocoladefontein

- mousse

- soesjestaart

Favoriete zeevruchten:

- oesters

- coquilles

- mosselen

- garnalen

- kokkels

Bron: rondgang langs de redactie

Tag / Lijst: Redactioneel, Kerstmis, Streekgerecht

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

Kerststallen al eeuwen oud.

23 december 2014
henk van Dorland

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG