Letterlijk en figuurlijk de hamvraag. Wat eten we met kerst ? Wie komen er allemaal en voor hoeveel gasten gaan we aan de slag ? Samen eten is voor veel mensen wel één van de hoogtepunten van kerstmis. Maar hoe lost u dat op ? Ieder jaar een vast/traditioneel menu of toch elke keer weer op zoek naar iets fris en nieuws. Een Wagen vol verhalen wil graag weten hoe het bij u is met de kerstgebruiken aan tafel. Wie zit waar en waarom, maar vooral wat komt er op het bord.

Bij deze alvast een kleine top-5 aan populaire eet-varianten voor meerdere eters. En vergeet vooral niet ook even onze streekgerechtverhalen te raadplegen.

Appelenpap, suggestie voor een kersttoetje

Favoriete kerstetentjes:

- gourmetten (op een originele manier gourmetten? Kijk dan op deze site.)

- kaasfondue

- grillplaat

- wild eten

- steengrillen

Favoriete toetjes:

- ijstaart

- panna cotta

- chocoladefontein

- mousse

- soesjestaart

Favoriete zeevruchten:

- oesters

- coquilles

- mosselen

- garnalen

- kokkels

Bron: rondgang langs de redactie

Tag / Lijst: Redactioneel, Kerstmis, Streekgerecht

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Buurtgebruiken rondom geboorte

11 juli 2014
Willi Wilbrink

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers