Glas in lood blijft een ambachtelijk product. Een glas in lood raam geeft onder invloed van daglicht een stemmige uitstraling. Een ontwerp is vaak heel persoonlijk en uniek. Bij het ontwerp kan men zich laten inspireren door bijvoorbeeld Art Deco, Jugendstil, Amsterdamse School of meer eigentijdse ontwerpen en ideeën.
 
Restauratie
In sommige gevallen moet een glas in lood raam gerestaureerd worden. Dit kan zijn doordat het weer er jarenlang invloed op heeft gehad, vandalisme of dat de tand des tijds er zijn sporen op heeft achtergelaten. Bij restaureren wordt het raam geheel uit elkaar gehaald en weer vakkundig voorzien van nieuwe loodprofielen. Alleen het originele glas wordt hergebruikt, kapotte ruitjes worden vervangen in de juiste glassoort en glaskleur. Het paneel is weer als nieuw en men kan er weer decennia van genieten.

Brandschilderen
Brandschilderen is een eeuwenoude techniek die vooral werd toegepast ter verfraaiing van kerken en herenhuizen. Het spel van licht, kleur en glas heeft mensen altijd gefascineerd. Door de schildertechniek op glas is het mogelijk realistische of abstracte taferelen te creëren. Hiermee kan men een raam een persoonlijk karakter geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een familiewapen, cadeau's voor huwelijk of geboorte, bedrijfslogo maar ook aan een grafmonument.

Atelier 't Aanzicht heeft zich sinds 2001 onder andere gespecialiseerd in het vervaardigen, ontwerpen en restaureren van ambachtelijk glas in lood. Hierbij is oog voor detail en wordt persoonlijke aandacht geschonken bij het ontwerpen, adviseren en vervaardigen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Atelier 't Aanzicht, een oud ambacht in een historisch stadje waar passie de drijvende kracht is.

Video
Categories:: Ambachten Bredevoort

Meer verhalen

Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Het laatste stukje kerkenpad in Puiflijk

05 januari 2016
Jan Reijnen
Video

De verdwaalde schoolmeester

26 maart 2015
Eric Borrias

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer

Koekboom

26 februari 2015
Mevrouw Breman
Video

”De Aalzangers” brengen verleden tot leven!

18 januari 2016
Sam Schaftenaar
Video

De Boelekearl

11 augustus 2014
G. Raterink-Gussinklo
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak

Spiegels bedekken bij overlijden

18 juni 2014
Marjan Heil

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer

Ridders van de Slof

10 februari 2015
Anja Scholten
Galerij

Volksfeest Winterswijk

12 november 2014
Merel Lindenhovius