Glas in lood blijft een ambachtelijk product. Een glas in lood raam geeft onder invloed van daglicht een stemmige uitstraling. Een ontwerp is vaak heel persoonlijk en uniek. Bij het ontwerp kan men zich laten inspireren door bijvoorbeeld Art Deco, Jugendstil, Amsterdamse School of meer eigentijdse ontwerpen en ideeën.
 
Restauratie
In sommige gevallen moet een glas in lood raam gerestaureerd worden. Dit kan zijn doordat het weer er jarenlang invloed op heeft gehad, vandalisme of dat de tand des tijds er zijn sporen op heeft achtergelaten. Bij restaureren wordt het raam geheel uit elkaar gehaald en weer vakkundig voorzien van nieuwe loodprofielen. Alleen het originele glas wordt hergebruikt, kapotte ruitjes worden vervangen in de juiste glassoort en glaskleur. Het paneel is weer als nieuw en men kan er weer decennia van genieten.

Brandschilderen
Brandschilderen is een eeuwenoude techniek die vooral werd toegepast ter verfraaiing van kerken en herenhuizen. Het spel van licht, kleur en glas heeft mensen altijd gefascineerd. Door de schildertechniek op glas is het mogelijk realistische of abstracte taferelen te creëren. Hiermee kan men een raam een persoonlijk karakter geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een familiewapen, cadeau's voor huwelijk of geboorte, bedrijfslogo maar ook aan een grafmonument.

Atelier 't Aanzicht heeft zich sinds 2001 onder andere gespecialiseerd in het vervaardigen, ontwerpen en restaureren van ambachtelijk glas in lood. Hierbij is oog voor detail en wordt persoonlijke aandacht geschonken bij het ontwerpen, adviseren en vervaardigen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Atelier 't Aanzicht, een oud ambacht in een historisch stadje waar passie de drijvende kracht is.

Video
Categories:: Ambachten Bredevoort

Meer verhalen

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

Vruchten plukken en rapen

20 augustus 2014
Bets Reijnen van Zwam

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal
Video

Crossen met kevers in Laren

11 januari 2016
Ton Hissink
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst

Zwemmen in de IJssel

10 oktober 2014
Wim Snel

Gezegdes en het vroegere boerenleven in De Lebbenbrugge

11 januari 2016
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Streekliedjes in dialect

09 mei 2014
Linda