Glas in lood blijft een ambachtelijk product. Een glas in lood raam geeft onder invloed van daglicht een stemmige uitstraling. Een ontwerp is vaak heel persoonlijk en uniek. Bij het ontwerp kan men zich laten inspireren door bijvoorbeeld Art Deco, Jugendstil, Amsterdamse School of meer eigentijdse ontwerpen en ideeën.
 
Restauratie
In sommige gevallen moet een glas in lood raam gerestaureerd worden. Dit kan zijn doordat het weer er jarenlang invloed op heeft gehad, vandalisme of dat de tand des tijds er zijn sporen op heeft achtergelaten. Bij restaureren wordt het raam geheel uit elkaar gehaald en weer vakkundig voorzien van nieuwe loodprofielen. Alleen het originele glas wordt hergebruikt, kapotte ruitjes worden vervangen in de juiste glassoort en glaskleur. Het paneel is weer als nieuw en men kan er weer decennia van genieten.

Brandschilderen
Brandschilderen is een eeuwenoude techniek die vooral werd toegepast ter verfraaiing van kerken en herenhuizen. Het spel van licht, kleur en glas heeft mensen altijd gefascineerd. Door de schildertechniek op glas is het mogelijk realistische of abstracte taferelen te creëren. Hiermee kan men een raam een persoonlijk karakter geven. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een familiewapen, cadeau's voor huwelijk of geboorte, bedrijfslogo maar ook aan een grafmonument.

Atelier 't Aanzicht heeft zich sinds 2001 onder andere gespecialiseerd in het vervaardigen, ontwerpen en restaureren van ambachtelijk glas in lood. Hierbij is oog voor detail en wordt persoonlijke aandacht geschonken bij het ontwerpen, adviseren en vervaardigen om tot het gewenste eindresultaat te komen. Atelier 't Aanzicht, een oud ambacht in een historisch stadje waar passie de drijvende kracht is.

Video
Categories:: Ambachten Bredevoort

Meer verhalen

Kraamvrouwenkost

13 maart 2015
Gerhard Kwak

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg
Galerij

Volksfeest Winterswijk

12 november 2014
Merel Lindenhovius
VideoGalerij

Vette bek halen

13 mei 2014
liesbeth mulder

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah

Aan de zwaluwen het weer aflezen

15 juli 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen
Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen

Het liefdeslaantje van Vorden

06 januari 2016
Ina Brethouwer

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst

Brood met worst

05 december 2014
Erna Bosch
Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs