Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede
Video

Airborne wandeltocht, één groot festijn

31 maart 2015
Riky Arends-Otten

Jong gehuwden stukje

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

De touwslager

09 juni 2015
Dick Jagtenberg

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer

Elke viool de naam van een vrouw

23 februari 2015
Kees Wijnhoud
VideoGalerij

Papier scheppen in Middelste Molen

08 mei 2014
Gerda Bijzet

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us
Video

Blauwe Gerrit

23 mei 2014
Sylvia van Hunnik

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink
Video

Mijn hondjes op de dierenbegraafplaats

15 april 2015
Diana Jansen
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Video

Hanenkraai wedstrijd

30 oktober 2015
Dinant Rohaan