Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman
Audio

Het hijgende paard in de holle weg

14 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp
VideoGalerij

De kermis in Keijenborg

25 september 2014
S. Bergervoet

De kloostermoppen van Hernen

08 april 2015
André Kersten
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke