Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Onweer

08 maart 2015
Gerry

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers

Biest

12 september 2014
A. Klaassen

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot

Normaal gooit met gouden LP

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs  

Het Ooyse kermis feestmaal

11 mei 2014
Willem Franck
Video

Disse kant, een muzikale ode aan De Liemers

12 december 2014
Joop Boxstart

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde

Het recept van pannenkoek met worst

07 december 2014
Stien Meuleman
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink

Slepen met Oud & Nieuw

11 mei 2014
Jette