Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

Hattemerbroek

22 juli 2014
Dini van der Velde

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

Aaltjesdagen

14 maart 2016
Stichting Aaltjesdagen
Video

Tractorpulling Lochem

17 november 2014
Franco Vermij
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers