Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer

Dobbelen om sinterklaaslekkernijen

25 november 2014
Nederlands Bakkerijmuseum

Aan de zwaluwen het weer aflezen

15 juli 2015
Ina Brethouwer

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak

Nog één keer Oerend Hard

29 april 2015
Jan Colijn
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk
Video

Kalveropfokclubwedstrijd Bronckhorst

10 juni 2015
KOC Bronckhorst
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo
Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte