Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen

Veilig Carbidschieten

13 december 2014
Theo de Klein
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

Zweurdjesmaag

17 november 2015
Gerhard Kwak
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet

Gevulde koeken

22 september 2014
Hans van den Hoorn