Jaar in, jaar uit onze ouderen verwennen op de woensdagmiddag ééns in de veertien dagen, dat mag met recht een traditie genoemd worden.
In Velddriel bestaat stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht sinds kort 35 jaar. Op bescheiden wijze is dit jubileum gevierd met het prachtige koor Gère Weg uit Kerkdriel. Een koor met een repertoire van moderne en nostalgische meezingliederen. En als je met ouderen werkt dan mag ieder lustrum een jubileum genoemd worden.


Stichting Open Bejaardenwerk Nooitgedacht is op 5 maart 1980 opgericht door jongere vrijwilligers. Er was toen grote behoefte bij ouderen om de eenzaamheid te doorbreken. Bij een ander was het om contacten te leggen en te hebben met leeftijdgenoten. Maar een grotere behoefte was er, en is er nog steeds, om aandacht en zekerheid te geven dat onze ouderen nog steeds midden in de maatschappij staan. Prachtige mensen die onze ouders en grootouders zijn. Mensen die het verdienen om verwend te worden.

Denk aan alle christelijke feestdagen, Moederdag, Koningsdag, carnaval, muzikale en creatieve middagen. Informatiemiddagen, excursies en uitstapjes. Maar ook een terrasje pikken hoort tot de mogelijkheden. En dat iedere veertien dagen. Bijzonder is het dat enkele vrijwilligers aan de wieg stonden van Nooitgedacht. Zelfs enkele gasten komen al meer dan 30 jaar bij ons. En waarom? 'Omdat het zo gezellig is'. En omdat wij als vrijwilligers tussen de ouderen staan en niet erboven. Zelfs voor de zieken is er ruime aandacht. Als voorzitster, vrijwilligster en contactadres naar buiten toe kan ik dit beamen. Nooitgedacht is een grootheid in het verenigingsleven in Velddriel.


Een stichting die een rijkdom aan vrijwilligers kent.
Vrijwilligers die gevraagd werden maar ook die zich spontaan aanmeldden. Na 35 jaar is de reden nog steeds de gezelligheid en de fijne samenwerking.
Ooit zijn we begonnen met 45 gasten. Nu, vandaag de dag, schommelen we nog steeds tussen de veertig en vijftig gasten. Wij werken met een doelgroep van mensen tussen 60 tot 95 jaar, ieder jaar ontvallen er mensen door de dood en een ziekbed. Als stichting zijn wij misschien klein te noemen maar we zijn groot in organiseren met een divers programma het hele jaar door.

 

Categories:: Dagelijks leven Velddriel Uitgaan Ontmoeten

Meer verhalen

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak

De Karbonadekoets

27 juni 2014
Jo Berendsen

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

De kool en de geit

18 augustus 2014
Dini van der Velde

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman