Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer
Galerij

Ringsteken (rijden) in Loil

21 november 2014
Ap Dieker

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid

Bruidstaart bij 1 jaar huwelijk

18 juni 2014
Max Voorberg

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn

Boerenkool op verjaardag

05 februari 2015
Dhr. Wijnhoud

Gebetsgang von Emmerich nach Netterden (GLD)

07 maart 2015
Vereniging Leefbaarheid Netterden

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief

De weerwolf van Millingen

23 mei 2014
Rob Haverkamp
Galerij

Mijn vriendin als Sarah

15 december 2014
Anita Berntsen
Galerij

Zondagse streekdracht Zelhem

11 augustus 2014
Gerrie Luesink en Jan Saalmink
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Het één na oudste beroep ter wereld

09 december 2015
Piet Schuijn

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Het vertolken van oude zeemansliederen

26 november 2014
Harrie Biesterbos

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak