Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor
VideoGalerij

Vette bek halen

13 mei 2014
liesbeth mulder

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert

Smaltappel bakken in reuzel

06 maart 2015
Gerhard Kwak

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman

Ridder in de orde van de zachte G

05 februari 2015
Frédérique Donders
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Vruchten plukken en rapen

20 augustus 2014
Bets Reijnen van Zwam
Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf