Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Carbidschieten

11 mei 2014
Jette

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Bruidstaart bij 1 jaar huwelijk

18 juni 2014
Max Voorberg
Galerij

Longewos en ander lekkers?

17 februari 2015
Gerhard Kwak

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Video

Bonenstaaktoernooi Eerbeek

22 juni 2015
Bonenstaaktoernooi Eerbeek VOG

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink