Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman
Video

Schuttersgilde St. Sebastianus

09 mei 2014
Rick Basten
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Kraamvrouwenkost

13 maart 2015
Gerhard Kwak

Arnhemse meisjes

30 december 2015
Paul Hoftijzer

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Video

De verdwaalde schoolmeester

26 maart 2015
Eric Borrias
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema