Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Galerij

Zondagse streekdracht Zelhem

11 augustus 2014
Gerrie Luesink en Jan Saalmink

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek
Video

De legende van het Solse Gat

26 augustus 2014
Corry

Bikkelspel

18 augustus 2015
Gerhard Kwak
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen
Video

Tractorpulling Lochem

17 november 2014
Franco Vermij

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak

De optocht van De Neutenkrakers

30 januari 2015
C. Wolters