Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Video

”De Aalzangers” brengen verleden tot leven!

18 januari 2016
Sam Schaftenaar

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff
Video

Een pinksterpop op ons dak

25 augustus 2014
Ada Kieft

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Het laatste stukje kerkenpad in Puiflijk

05 januari 2016
Jan Reijnen
VideoGalerij

IJzersterk in duurzaam werk!

05 december 2014
Smederij Hissink