Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen

Oranje Tompouce

16 juni 2014
bezoeker grand defilé

Zweurdjesmaag

17 november 2015
Gerhard Kwak
Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos

Carnaval met melk en peerdemennekes

05 februari 2015
Frédérique Donders
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich

Hattemerbroek

22 juli 2014
Dini van der Velde

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter

Bussentrappertie

19 augustus 2014
Theo Meijer

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

Fruitcorso

02 september 2014
Sjaan van Es

De terugkeer van de spookhond Kladdegat

12 maart 2015
Evert van Olst