Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs

De kool en de geit

18 augustus 2014
Dini van der Velde

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
Video

Het carbidhart

22 mei 2015
Wouter

De weerwolf van Millingen

23 mei 2014
Rob Haverkamp
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Westerbouwing

03 februari 2015
Mevrouw Eutjes

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten

Sabbatviering

26 februari 2015
Ben Veenhuis
Video

Tractorpulling Lochem

17 november 2014
Franco Vermij

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop