Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Touwtje springen met een net afgetrokken shirt

18 november 2015
Gavin van der Star

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

Deurdonderen op verkaasie noar Oostenriek

23 november 2015
J. Akkerman
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

Hattemerbroek

22 juli 2014
Dini van der Velde

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal
Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer

Jaarmarkt Oldebroek

19 augustus 2014
Ep Boeve
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen

Frühschoppen

12 februari 2015
Geert Smits

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra