Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

GalerijVideo

De paasos

07 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum

Kattekoppen schieten op het schuttersfeest van Babberich

12 december 2015
Gilde St. Jan Babberich

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

Deurdonderen op verkaasie noar Oostenriek

23 november 2015
J. Akkerman

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven

Sociëteit Apeldoorn

18 juni 2014
Gerard Schurink
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke

Paard springen over levend paard!

18 juni 2014
Marjan Heil