Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

De melkbus

22 juli 2014
jan Reijnen

Achterhoekse brokkebonensoep

05 juni 2015
Gerhard Kwak
Galerij

11.11 app groep uit de Heksenketel

29 januari 2015
Jan Willem van der Hogen
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink
Galerij

Volksfeest Winterswijk

12 november 2014
Merel Lindenhovius
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

De optocht van De Neutenkrakers

30 januari 2015
C. Wolters

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart

Arnhemse meisjes

30 december 2015
Paul Hoftijzer

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege
VideoGalerij

Hanzedag Doesburg

19 juli 2014
Frieda Oosten

Opbaren in het lijkenhuisje

01 april 2015
Johannes de Jong

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart
Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak
Audio

Het doodshemd bleef in de kast

20 maart 2015
Erve Brooks
VideoGalerij

Krentenwegge als kraamcadeau

08 mei 2014
Gerda Bijzet

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak