Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren

Het vat leegmaken

17 september 2015
Ap Dieker
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer
Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten
Video

Puttense boerendansers

09 september 2014
Peter Eggermont
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof