Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Gebetsgang von Emmerich nach Netterden (GLD)

07 maart 2015
Vereniging Leefbaarheid Netterden
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis

De kloostermoppen van Hernen

08 april 2015
André Kersten
Galerij

Buurt en buurtgewoonten

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen