Mijn ouders aten vroeger wel eens bloempap met sla, aardappels en spekjes.

De bloem wordt in kokende karnemelk verhit zodat de bloem gaar wordt. Een beetje zout om wat smaak aan te brengen en klaar.

Je kunt de bloempap ook eten met stroop, of met bruine of witte suiker.

Categories:: Eten en drinken Putten Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Slachtvisite bij museum Smedekinck

29 oktober 2014
Klein Lebbink

Koffie leuten

25 augustus 2014
g.abbink
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer
VideoGalerij

Smaltappel en Gortepap

12 december 2014
Bram Masselink

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen
Galerij

Verkleedpartijen

23 juni 2014
Dianne Wesselink

De melkbus

22 juli 2014
jan Reijnen

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen