Met de opkomst van de vakantiegangers werden er veel dennen koeken of veluwse heide koeken gemaakt en verkocht, in oude vakbladen uit 1936 heb ik zelf om een goed recept gevraagd. Als jonge bakker in opleiding maakten we ze op de ambachtsschool in Harderwijk in de jaren 1959-1960 nog steeds verder kenden we in Harderwijk de botjes bij de bakker het amandelbroodje in de vorm van een vis ik heb de vorm nog en maak ze soms nog in het bakkerijmuseum in Hellendoorn op verzoek zijn de dennnekoeken en de botjes nog te maken.

Categories:: Eten en drinken Harderwijk

Meer verhalen

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Kiepenpap voor het goede doel

07 maart 2016
Marjolijn van Manen
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut
Video

Ganzenhoeders in Gelselaar

29 mei 2015
Herman Wannink

Steltlopen in Didam

16 april 2015
Karin van der Velden
Video

Wereldlichtjesdag

01 december 2014
Lily Harting-Companjen

Drie generaties huisslachters

20 juni 2014
Piet van der Linden

Klarendalse feestweek

03 februari 2015
Henk Hermeling

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Maaien met de zeis

06 augustus 2014
Jan Reijnen

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink
Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel