Met de opkomst van de vakantiegangers werden er veel dennen koeken of veluwse heide koeken gemaakt en verkocht, in oude vakbladen uit 1936 heb ik zelf om een goed recept gevraagd. Als jonge bakker in opleiding maakten we ze op de ambachtsschool in Harderwijk in de jaren 1959-1960 nog steeds verder kenden we in Harderwijk de botjes bij de bakker het amandelbroodje in de vorm van een vis ik heb de vorm nog en maak ze soms nog in het bakkerijmuseum in Hellendoorn op verzoek zijn de dennnekoeken en de botjes nog te maken.

Categories:: Eten en drinken Harderwijk

Meer verhalen

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
VideoGalerij

De bouw van een midwinterhoorn

13 december 2014
Jan Beukhof

Paard springen over levend paard!

18 juni 2014
Marjan Heil

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

De geur van drogend wasgoed

07 december 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Vendelzwaaien

09 september 2014
Wim Sanders

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Gevulde koeken

22 september 2014
Hans van den Hoorn

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer