Originele Harderwieker Specialiteit

Eeuwen geleden werd de stad Harderwijk door prins Maurits begunstigd met een stoere zeewering. De zeewering genaamd ‘de Zeebeer’ scheide de Diepe Gracht van de woelige Zuiderzee. Het water in de grachten werd daarmee op peil gehouden zodat de burgers van Harderwijk blijvend konden genieten van voldoende en vers water.

Ter ere van de Harderwijkse Zeebeer heeft de Ouderwetse Bakkerij een huisspecialiteit ontwikkeld, die dan ook met trots ‘de Zeebeer’ heet. De Zeebeer is een heerlijk meergranen-cake- koek-brood boordevol vitaminen en mineralen.

Het brood is rijk aan abrikozen, amandelschaafsel, hazel- en walnoten en suiker. Dit op ambachtelijke wijze gebakken Brood heeft een hoge voedingswaarde en blijft lekker lang vers.

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending:

Video
Categories:: Eten en drinken Brood en banket Harderwijk

Meer verhalen

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn

Kerkklok Niftrik luidt weer voor overledene

11 februari 2016
Hans van den Hoorn

Sabbatviering

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema

Westerbouwing

03 februari 2015
Mevrouw Eutjes

Spelen met een varkensblaas

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman