Originele Harderwieker Specialiteit

Eeuwen geleden werd de stad Harderwijk door prins Maurits begunstigd met een stoere zeewering. De zeewering genaamd ‘de Zeebeer’ scheide de Diepe Gracht van de woelige Zuiderzee. Het water in de grachten werd daarmee op peil gehouden zodat de burgers van Harderwijk blijvend konden genieten van voldoende en vers water.

Ter ere van de Harderwijkse Zeebeer heeft de Ouderwetse Bakkerij een huisspecialiteit ontwikkeld, die dan ook met trots ‘de Zeebeer’ heet. De Zeebeer is een heerlijk meergranen-cake- koek-brood boordevol vitaminen en mineralen.

Het brood is rijk aan abrikozen, amandelschaafsel, hazel- en walnoten en suiker. Dit op ambachtelijke wijze gebakken Brood heeft een hoge voedingswaarde en blijft lekker lang vers.

Bekijk hier het fragment uit de tv-uitzending:

Video
Categories:: Eten en drinken Brood en banket Harderwijk

Meer verhalen

Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk
AudioGalerij

De Funkenmarieke van de Braoiers Lauwe

08 februari 2015
Dorien van Kerkhof
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

Palm palm Pasen

06 mei 2015
Leo van der Linde

Staringavonden

15 juni 2015
Alma van der Schoot

Drie generaties huisslachters

20 juni 2014
Piet van der Linden

Op zaterdag ging scheren voor knippen

04 januari 2015
Jan Reijnen
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen

Robuust en elegant de botter

30 december 2015
Lotte van der Krogt

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers

Vruchten plukken en rapen

20 augustus 2014
Bets Reijnen van Zwam
VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker