In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Lammetjesdag en schaapsscheerdersfeest

28 december 2015
Geesje Eleveld
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans
Video

Eibertjesdag Nunspeet

09 oktober 2014
Bert Vlug

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Westerbouwing

03 februari 2015
Mevrouw Eutjes

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

De witte juffer van Kernhem

16 september 2014
Peter
AudioVideo

Oud en Nieuw in de buurt

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer