In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe

Jaarmarkt Oldebroek

19 augustus 2014
Ep Boeve
Galerij

Ringsteken (rijden) in Loil

21 november 2014
Ap Dieker

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje

Koninginnedag in Arnhem

03 februari 2015
Henk Hermeling

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette
Video

Mijn hondjes op de dierenbegraafplaats

15 april 2015
Diana Jansen

Originele Achterhoekse Smokkeltocht

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar

Zuurkool “verrot lekker”

14 oktober 2015
Ina Brethouwer
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt