In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul
Video

De witte juffer van Kwadenoord

03 november 2014
Erica Broers

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp
Video

De traditionele paasstollen

11 maart 2015
Hugo Jansen
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard
Video

Kersenpittenspuwen

02 juli 2014
Erik van der Pol

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak
Video

De verdwaalde schoolmeester

26 maart 2015
Eric Borrias
Galerij

Joar winnen met toeten halen

12 mei 2014
Arina Breukelaar

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak