In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert

Niets zeggen dan hebben we meer!

11 januari 2016
Andres mol

Gezegdes en het vroegere boerenleven in De Lebbenbrugge

11 januari 2016
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Tielsche Kermiskoek

11 mei 2014
Magda van Ooijen
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken
VideoGalerij

Mijn levende Sarahverhaal

27 mei 2014
magda

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak

Als jij eet, eet iedereen

22 januari 2016
Frits Schoonderwal

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer

Molen de Hoop weer in gebruik

25 januari 2016
Jeannette Beelen
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie

Slepen met Oud & Nieuw

11 mei 2014
Jette

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij