In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Doesburgs Volkslied

17 juli 2015
Hans Terberg

Koffie leuten

25 augustus 2014
g.abbink

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn

Krentenweggen als wederdienst

29 september 2015
Albert Geurink
VideoGalerij

De bouw van een midwinterhoorn

13 december 2014
Jan Beukhof

Een verzetskruis ontvangen

09 juni 2015
Ina Brethouwer

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

Slachtvisite bij museum Smedekinck

29 oktober 2014
Klein Lebbink
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen
Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw

Vergeten snoep

04 juli 2014
Grady Hendriks
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef