In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Bielemannen in Hummelo

22 augustus 2014
Henk Greven
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso
Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen

Zomaar een carnavalszaterdag in Waskuupstad

24 februari 2015
Eugene te Wildt
Video

Processies

01 juni 2014
G.H. van Hunen
VideoGalerij

Het vertolken van oude zeemansliederen

26 november 2014
Harrie Biesterbos

Eieren rollen

28 oktober 2014
Stien Meuleman