In de winter eten wij ook regelmatig dikke jennensoep.

Dikke jennen zijn de bonen van een snijboon die zijn blijven hangen, als ze helemaal droog aan de stok hangen worden de snijbonen geplukt en gedopt. Deze bonen kun je in droge toestand lang bewaren.

Als je de soep wilt koken moet je de bonen een avond van te voren al wellen in ruim water.

De volgende dag zet je deze op het vuur en voeg je daar, zout, vleesribbetjes en rookworst aan toe ( de worst na 20 min even uit de pan halen). Als de ribbetjes gaar zijn deze uit de pan halen en van de botten ontdoen, dan gaat er nog gesneden prei, knolselderij en enkele aardappels bij.

Dit alles koken tot alles gaar is, dan het vlees en de gesneden worst bij voegen.

Het lekkerste is het om het dan de volgende dag te eten, dan is de smaak goed door getrokken.

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

VideoGalerij
Categories:: Eten en drinken Twello Streekgerecht Recept

Meer verhalen

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman
Galerij

Nationale Buitenspeeldag

12 juni 2014
Brenda Larbui

Op de lat schrieven

27 mei 2015
Gerhard Kwak

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk

Naveltje bloot en andere geboortelikeuren

30 maart 2015
Willem Heuzinkveld
Video

Tractorpulling Lochem

17 november 2014
Franco Vermij

Het laatste stukje kerkenpad in Puiflijk

05 januari 2016
Jan Reijnen

Sabbatviering

26 februari 2015
Ben Veenhuis

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Video

Botterdagen Elburg

13 oktober 2014
Teis van de Weerdhof
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk