Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Smaltappel bakken in reuzel

06 maart 2015
Gerhard Kwak

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg

Kleding ontwerpen door moulage

01 juni 2015
Mirte Engelhard

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld
Video

De legende van het Solse Gat

26 augustus 2014
Corry

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder
Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen
GalerijVideo

Dansgarde ouderwets!?

01 april 2015
Dansgarde C.V. De Deurzakkers

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Pottenbakken

11 november 2014
Hetty de Jongh

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen