Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Stokvis eten met Hallse kermis

12 mei 2014
Mien Wensink

Folk-song over Bommel-gevoel

17 december 2015
Laurens Krah

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Video

De kluizenaar en de duvel

28 april 2015
Eric Borrias
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Klarendalse feestweek

03 februari 2015
Henk Hermeling
Video

Het binden van plattelandsjongeren

24 juli 2014
Ruben van Dommelen

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk
VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Gevulde koeken

22 september 2014
Hans van den Hoorn

Wild stropen 'soms' een noodzakelijk kwaad ?

03 februari 2016
Aris Blankenspoor

Pakjes rondbrengen met paard en wagen

02 februari 2015
Mevr. van der Zeeland

Sneeuwpudding van Oma Kwak

08 januari 2016
Gerhard Kwak
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Walnoot tikken in Elburg

18 mei 2014
Jan L