Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen
VideoGalerij

De koortsboom in Overasselt

08 mei 2014
Jan Reijnen

Vruchten plukken en rapen

20 augustus 2014
Bets Reijnen van Zwam
VideoGalerij

Buurtgebruiken rondom het huwelijk

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen

De Nijkerkse Zonnedagen

26 maart 2015
Museum Nijkerk

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg
Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik

Op zijn zondags

03 juni 2015
Korevaar

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon

Schooltradities van De Marlijn

10 maart 2016
Hettie Sipman

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen
Video

De Ossenmarkt in Putten

11 mei 2014
Jette

Biest

12 september 2014
A. Klaassen