Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Op de lat schrieven

27 mei 2015
Gerhard Kwak
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder

Sabbatviering

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Scheprecht van een molenaar

04 juli 2014
Sylvia van Hunnik
Video

De Nijmeegse Kermis

26 juni 2014
Joop Noordzij
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Een traditionele Achterhoekse bruiloft

21 oktober 2014
Harm en Mielke van Egmond

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert
Galerij

Volksfeest Winterswijk

12 november 2014
Merel Lindenhovius

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Het liefdeslaantje van Vorden

06 januari 2016
Ina Brethouwer

Bloemencorso Rekken

06 juli 2015
J. Roessink

Gilden stemmen: wel of niet koningschieten?

25 april 2015
Jan Wannet, gilden Huissen

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn