Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen
Video

Kniepertjes met oud en nieuw

08 mei 2014
Guus van Kleef
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink
GalerijVideo

Kinderdorp Haalderen

27 mei 2015
Robbert Weideveld
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Kaarsjes op Eerste Kerstdag

21 november 2014
Marianne Charbon

Herdersverhaal uit de Loenermark

21 mei 2014
Sjoerd Stellingwerf
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes

Bielemannen in Hummelo

22 augustus 2014
Henk Greven
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer

Abe-worst

01 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Bloodbrood

09 februari 2015
Gerhard Kwak