Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Kaarsjes op Eerste Kerstdag

21 november 2014
Marianne Charbon

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen

Kinderspeelgoed in de jaren '30

08 juli 2014
Beerd van 't Hul

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
GalerijVideo

Kinderdorp Haalderen

27 mei 2015
Robbert Weideveld

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters
Video

Bakerpraatjes, vroeger en nu

20 april 2015
Silvia de Haan
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Kermis in Beuningen

20 mei 2015
Mevrouw van Raay
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit