Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

VideoGalerij

Smaltappel en Gortepap

12 december 2014
Bram Masselink

Passie voor boekbinden en restaureren

19 januari 2016
Yvonne de Graaff

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Driekoningen, ik kan het lied nog zo zingen

06 januari 2015
Marian v't Hullenaar-Seegers

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

Knikkeren

10 juni 2014
Vanessa

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink
Galerij

Bijzondere uitvaart met loopkoets

18 augustus 2014
Addy Borgstein en Jolanda Verkuijl-Borgstein

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk