Voor de lekkerste gevulde koeken van Nederland moet je nog steeds op de Veluwe zijn. Bakkers in plaatsen als Uddel, Elspeet en Garderen weten hoe je zo'n koek maakt: met echt amandelspijs (en niet de witte bonen die je soms in die koeken aantreft). Naast de platte ronde exemplaren heb je op de Veluwe ook de 'Uddelermeertjes', die in andere delen van het land als kano's verkocht worden.

Categories:: Eten en drinken Veluwe Brood en banket Uddel

Meer verhalen

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

Het één na oudste beroep ter wereld

09 december 2015
Piet Schuijn

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut

Bruiloft in de tent

20 mei 2015
Riet Winkel
Galerij

Ringsteken (rijden) in Loil

21 november 2014
Ap Dieker

Oude kleren aan naar een optreden van Normaal

20 februari 2015
André Oostindiën
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn

Op vakantie gaan

12 mei 2014
marijke jansen
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak