In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Categories:: Eten en drinken Betuwe

Meer verhalen

Takkenzwaaien

06 augustus 2014
PR St. Sebastianus
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde
VideoGalerij

Koningschieten

29 september 2014
Marjon Sloetjes
Galerij

Gelderse worst

09 februari 2015
Gerhard Kwak

Pannenkoekentaart op pannenkoekdag

09 maart 2016
Saakje het bakmeisje

Kraamtijd in de Achterhoek

16 juni 2015
Paul Hoftijzer

Kito de Dijkpoortkat en Herman Willem Daendels

22 april 2015
Sandra Oosterveen

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

De familievete in een Achterhoeks dorp

07 augustus 2014
Margreet Boot

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Het maaien van graan met de zicht

23 januari 2015
Theo Giessen

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer
VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek