In de hooitijd kregen de mannen gortepap mee (gort is gepalde garst volgens opa). Dat is zure pap die goed bleef in de warmte. werd ook wel gegeten met stroop erop. Als het afgekoeld was kon je er een mes rechtop in laten staan! Die pap werd door de werkers wel gewaardeerd.

Categories:: Eten en drinken Betuwe

Meer verhalen

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde

Eerst koffie, dan Toldiek

04 december 2015
Kim de Witte
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer
Video

De carriere van een schaapsherder

18 februari 2016
Elly Jansen

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele
Video

Sluitliederen onder de Pinksterkroon

20 mei 2015
Boerderijmuseum De Lebbenbrugge

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon

Kraomschudderswegge met gedicht

05 juni 2014
Marijke Jansen

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

Op dansles bij Meijler en Mulder

29 maart 2016
Gerhard Kwak

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef
Galerij

Volksfeest Winterswijk

12 november 2014
Merel Lindenhovius