Ook in de Achterhoek maken we karnemelkse saus:
Sla met karnemelkse saus en een speklapje
" een beetje van mijn moeder en een beetje van mijzelf:"
Ingrediënten
1000 gram geschilde aardappelen
800 gram kropsla of ijsbergsla
4 speklappen
1 ui
bieslook
1 ei
5 el maizena
750 ml karnemelk
Bereiden
Sla wassen, scheuren of snijden, ui en bieslook fijn snijden
Aardappelen 20 min koken, afgieten en kruimig laten worden
karnemelk met een ei (al roerend)langzaam aan warm maken, dan papje maken van maizena met wat water,dit door de karnemelk roeren en langzaam aan de kook brengen. Goed blijven roeren (anders gaat het schiften) een paar minuten doorkoken. Zout naar behoefte toevoegen..
De speklappen kruiden met paprika en zout, en dan bakken in de koekepan.Schep een beetje olie van de gebakken speklappen over de saus.
serveren als volgt:
schep kruimige aardappelen op een bord, sla erbij ,dan de karnemelksesaus erover, Strooi er rauwe ui en bieslook over. Speklapje erbij en smullen maar!
Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal: