Het recept van de traditionele pannenkoeken met worst.:

melk

de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid pannenkoeken die je wilt gaan bakken

eieren

een oude tante van ons zei altijd: per persoon 1 ei, maar het mag gerust meer, deze lekker loskloppen in de melk, dan worden de pannenkoeken luchtig.

bloem

door het mengsel van de melk en eieren kloppen, zodat een glad beslag ontstaat. Het moet niet te dun en niet te dik zijn. Ik weeg het nooit af, bekijk het beslag en probeer een pannenkoek. Wanneer het te dun is, dan nog wat bloem erbij en wanneer het te dik is dan nog wat melk erbij. Je kunt natuurlijk ook een pak pannenkoekmeel bij de supermarkt halen.

Een beetje olie in de koekenpan warm maken, een soeplepel beslag erin en dan de plakjes worst erin leggen. Wanneer de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is, deze 1 maal omkeren.

De worst is varkensworst, tegenwoordig te koop als “verse worst”. Ze moet eerst gekookt worden en dan laten afkoelen, waarna je er plakjes van kunt snijden.

eet smakelijk

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Kerstmis Laren

Meer verhalen

VideoGalerij

Heideweek gemeente Ede

20 november 2014
Bestuur Stichting Heideweek

Een verzetskruis ontvangen

09 juni 2015
Ina Brethouwer

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon
Video

Krentjebrij/watergruwel

18 juni 2014
Mw. Verwey

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

Huiskamer Filmfestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Video

Carbidschieten

11 mei 2014
Jette