Het recept van de traditionele pannenkoeken met worst.:

melk

de hoeveelheid is afhankelijk van de hoeveelheid pannenkoeken die je wilt gaan bakken

eieren

een oude tante van ons zei altijd: per persoon 1 ei, maar het mag gerust meer, deze lekker loskloppen in de melk, dan worden de pannenkoeken luchtig.

bloem

door het mengsel van de melk en eieren kloppen, zodat een glad beslag ontstaat. Het moet niet te dun en niet te dik zijn. Ik weeg het nooit af, bekijk het beslag en probeer een pannenkoek. Wanneer het te dun is, dan nog wat bloem erbij en wanneer het te dik is dan nog wat melk erbij. Je kunt natuurlijk ook een pak pannenkoekmeel bij de supermarkt halen.

Een beetje olie in de koekenpan warm maken, een soeplepel beslag erin en dan de plakjes worst erin leggen. Wanneer de pannenkoek aan de bovenkant bijna droog is, deze 1 maal omkeren.

De worst is varkensworst, tegenwoordig te koop als “verse worst”. Ze moet eerst gekookt worden en dan laten afkoelen, waarna je er plakjes van kunt snijden.

eet smakelijk

Bekijk het fragment uit onze tv-uitzending over dit verhaal:

Categories:: Eten en drinken Streekgerecht Recept Kerstmis Laren

Meer verhalen

Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit

Het Galaconcert van On-Ganse

05 februari 2015
Frédérique Donders
Galerij

De tabaksteelt

29 september 2014
Herman Reijnen

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren
Galerij

Hooikist

14 februari 2015
Gerhard Kwak

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder

Aaltens Volkslied

06 mei 2015
Ina Brethouwer

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven