Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit

Wandelen in Barchem: al tien jaar een feest!

08 juni 2015
Arjan Klein Hazebroek

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak

Kraamvrouwenkost

13 maart 2015
Gerhard Kwak

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma
Galerij

Slachtvisite bij Erve Brooks

20 oktober 2014
Marsman
Video

Beleg en ontzet van Huissen

12 mei 2014
Jan Wannet

Koffie leuten

25 augustus 2014
g.abbink
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

Het één na oudste beroep ter wereld

09 december 2015
Piet Schuijn

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren
Galerij

Buurt en buurtgewoonten

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder
Video

Gezond door kruiden?

13 mei 2015
Elvira van Tinteren

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele