Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Gebruiken bij de geboorte

05 augustus 2014
albert steert
Galerij

Spelen met een snorrebotje

02 maart 2015
Gerhard Kwak

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

Houtbewerking en 'vrije' kunst

10 februari 2016
Piet Post

Lammetjesdag en schaapsscheerdersfeest

28 december 2015
Geesje Eleveld

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak

Omenten van fruitbomen

18 november 2015
Jan Reijnen

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen

Bijen houden is een boeiende hobby

25 juni 2015
Wilfred Muis

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink