Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Binden met wilgentenen

31 maart 2015
Jan Reijnen

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege
Audio

De eik en de 7 kolken

23 januari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Arnhemse of beter Drielse aardappelkoek

05 februari 2016
Paul Hoftijzer

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart

Aanzegger, aanspreker, begrafenisondernemer...

09 februari 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij
Video

Orgels met de klank van vroeger

30 maart 2015
Niels Klop

Het één na oudste beroep ter wereld

09 december 2015
Piet Schuijn
Galerij

Balkenbrij

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers
Video

Schele Guurte

28 oktober 2014
Gery Groot Zwaaftink

Streekroman brengt tradities in beeld

22 maart 2016
Gerda Geven en Marjon Hoeks

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins