Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen

Elke maandag naar de stoffenmarkt

08 juli 2015
Annie van den Beld

Slepen met Oud & Nieuw

11 mei 2014
Jette
Video

Bokbierdag Zutphen

09 oktober 2014
Bram van der Velde

Salueer niet meer, of toch nog ?

08 maart 2016
Ed van Seters

Bennie Jolink wacht nadat Eend is gejat

25 november 2015
Rob Hanhart
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

Faust in Waardenburg

13 oktober 2014
M. Peters

Rumtopf

03 februari 2015
Nelly Hermeling

Eper Bijenmarkt

15 december 2015
M. de Voogd

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Dobbelen om sinterklaaslekkernijen

25 november 2014
Nederlands Bakkerijmuseum

Op de striekplank bij Ritn Ditn

07 maart 2016
Hans Hubers

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren

Boerenkool op verjaardag

05 februari 2015
Dhr. Wijnhoud
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk