Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Spoken bij de Sinderense kapel

12 augustus 2014
Dick Gussinklo

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak

Dobbelen om sinterklaaslekkernijen

25 november 2014
Nederlands Bakkerijmuseum
VideoGalerij

De bouw van een midwinterhoorn

13 december 2014
Jan Beukhof

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten
Video

Nijmeegse Vierdaagse

09 mei 2014
Marc Wingens

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons
Video

Schuttersgilde St. Sebastianus

09 mei 2014
Rick Basten
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer

Drie generaties huisslachters

20 juni 2014
Piet van der Linden