Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Bielemannen in Hummelo

22 augustus 2014
Henk Greven

Radiozendmarkt

28 mei 2014
marijke buter

Het maken van een “halster”

27 oktober 2015
Stichting Boerengoed Achterhoek
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek

Lammetjesdag en schaapsscheerdersfeest

28 december 2015
Geesje Eleveld

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert
Galerij

Palmpasen

07 februari 2015
Gerhard Kwak

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman

Bloempap

26 februari 2015
van Dale

Gevulde koeken

22 september 2014
Hans van den Hoorn

Deurdonderen op verkaasie noar Oostenriek

23 november 2015
J. Akkerman

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere

Liefde via het schrobgat

04 december 2015
Gerrit Kistemaker

Koekboom

26 februari 2015
Mevrouw Breman

Meijer-eten

12 mei 2014
Theo Meijer