Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Hattem herdenkt de bevrijding

29 april 2015
Elly v.d Wetering

Butterfahrten

06 mei 2015
 Gerhard Kwak

Koude klompen

17 december 2015
Gerhard Kwak
Audio

Het hijgende paard in de holle weg

14 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

Jammarkt Neede

19 augustus 2014
Margreet Boot
Video

Pakjesavond met brokken chocolade

14 mei 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet
GalerijVideo

Dansgarde ouderwets!?

01 april 2015
Dansgarde C.V. De Deurzakkers

Schooiersvrowke

12 mei 2014
Marijke Jansen
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

Molen de Hoop weer in gebruik

25 januari 2016
Jeannette Beelen

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon