Elk jaar met kerst maakte mijn moeder de heerlijkste gerechten. Lekkere taarten waarmee ze al begin december begon. Ook maakte ze rumtopf. Daarvoor gebruikte ze seizoensgebonden fruit. Dit ging in een stenen pot en daarover ging een laag rum. En zo bouwde ze dat laag na laag op. Dit stond te wecken in die stenen pot en dan hadden we met kerst een super drankje.

Bronvermelding foto: Sven Wolter

Categories:: Eten en drinken Kerstmis Arnhem Drank

Meer verhalen

Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef

Het dorsen van graan met de vlegel

19 januari 2015
Theo Giesen

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn

Slepen met Oud & Nieuw

11 mei 2014
Jette

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak
Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters
Video

Kaarsenmaken

13 oktober 2014
Jan Klarenbeek
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek
Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry