Henk Jansen is tot z'n 36e kok geweest en ging daarna in de zorg, op dit moment is hij hobbykok.

Bij Kulturhus De Borg in Babberich is eens in de 2 weken een project van Caleidoz....."samen eten" wat georganiseerd wordt door vrijwilligers.
De maximale bezetting is 30 personen er is sprake van een wachtlijst.

Henk werkt met ong.7 vrijwilligers, incl. de bediening. Ze gaan het 3e seizoen in en het einde is nog lang niet in zicht.



De prijs van een menu is 7 euro, inclusief een toetje.

Dit keer het volgende menu van Henk:

Salade met karnemelksaus (Achterhoeks gerecht)

Wat je nodig hebt:

400gr.vastkokende aardappels,
1 snufje nootmuskaat,
3 eieren,
125gr.grooktje spekblokjes,
1 el.bloem,250ml karnemelk,
1 zakje gem.sla,
1 pot jonge kapucijners,
1 komkommer,
1 bosje radijs,
1 rode ui,
olijfolie,
1 bakje tuinkers.

Aardappels:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook, schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in ong.
15 min.gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Breng op smaak met nootmuskaat.

Eieren:

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in ong. 8 min.hard, giet ze af en spoel ze koud, pel en snijd ze in partjes.

Karnemelksaus:

Verwarm een pan en bak de spekblokjes in ong 8 min.uit. Voeg de bloem toe en bak ong. 2 minuten mee. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Breng op smaak met n beetje versgemalen peper.

Salade:

Was en pluk de sla, giet de kapucijners af en spoel ze schoon. Snijd de komkommer in blokjes en de radijsjes in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen.
Meng de sla, kapucijners, komkommer, radijsjes, uien en een scheutje oflijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Knip de tuinkers los.



Serveren:

Verdeel de aardappels over borden, verdeel de salade naast de aardappels, leg de eieren erop, lepel de saus er royaal overheen en strooi de tuinkers erover.

Gerelateerde verhalen

Karnemelksesaus Karnemelksesaus
Kruudmoes Kruudmoes

Categories:: Eten en drinken Recept Streekgerecht Ontmoeten Babberich

Meer verhalen

Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Corvee op vakantiepark Mooi Veluwe

16 januari 2015
Olga Verlegh
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert
Video

Het carbidhart

22 mei 2015
Wouter

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak

Gevulde koeken

22 september 2014
Hans van den Hoorn

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Daar komt de naam 'klootjesvolk' vandaan...

26 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis
Video

Foekepot

07 mei 2014
Marleen Klunder

Zweurdjesmaag

17 november 2015
Gerhard Kwak

Schooltradities van De Marlijn

10 maart 2016
Hettie Sipman

Een gupse water in het gezicht

26 juni 2015
N. Weijenberg-Dekker
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek
Video

Verlichtingsdagen

10 december 2015
Alfred Sprong
Video

Bakerpraatjes, vroeger en nu

20 april 2015
Silvia de Haan