Henk Jansen is tot z'n 36e kok geweest en ging daarna in de zorg, op dit moment is hij hobbykok.

Bij Kulturhus De Borg in Babberich is eens in de 2 weken een project van Caleidoz....."samen eten" wat georganiseerd wordt door vrijwilligers.
De maximale bezetting is 30 personen er is sprake van een wachtlijst.

Henk werkt met ong.7 vrijwilligers, incl. de bediening. Ze gaan het 3e seizoen in en het einde is nog lang niet in zicht.



De prijs van een menu is 7 euro, inclusief een toetje.

Dit keer het volgende menu van Henk:

Salade met karnemelksaus (Achterhoeks gerecht)

Wat je nodig hebt:

400gr.vastkokende aardappels,
1 snufje nootmuskaat,
3 eieren,
125gr.grooktje spekblokjes,
1 el.bloem,250ml karnemelk,
1 zakje gem.sla,
1 pot jonge kapucijners,
1 komkommer,
1 bosje radijs,
1 rode ui,
olijfolie,
1 bakje tuinkers.

Aardappels:

Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook, schil en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in ong.
15 min.gaar. Giet ze af en stoom ze droog. Breng op smaak met nootmuskaat.

Eieren:

Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren in ong. 8 min.hard, giet ze af en spoel ze koud, pel en snijd ze in partjes.

Karnemelksaus:

Verwarm een pan en bak de spekblokjes in ong 8 min.uit. Voeg de bloem toe en bak ong. 2 minuten mee. Schenk de karnemelk erbij en breng het geheel al roerende aan de kook. Breng op smaak met n beetje versgemalen peper.

Salade:

Was en pluk de sla, giet de kapucijners af en spoel ze schoon. Snijd de komkommer in blokjes en de radijsjes in vieren. Pel en snijd de ui in halve ringen.
Meng de sla, kapucijners, komkommer, radijsjes, uien en een scheutje oflijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Knip de tuinkers los.



Serveren:

Verdeel de aardappels over borden, verdeel de salade naast de aardappels, leg de eieren erop, lepel de saus er royaal overheen en strooi de tuinkers erover.

Gerelateerde verhalen

Karnemelksesaus Karnemelksesaus
Kruudmoes Kruudmoes

Categories:: Eten en drinken Recept Streekgerecht Ontmoeten Babberich

Meer verhalen

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers
Video

Bakerpraatjes, vroeger en nu

20 april 2015
Silvia de Haan
Video

De tuin van het bruidspaar versieren

13 augustus 2014
O. Heinen

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen

De lagere school, van 1967-1974

05 juni 2014
Marijke Jansen
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends

Verse worst na de nachtmis

05 februari 2015
Mevrouw G.Vach

Baby's in de trouwjurk

16 maart 2015
Willi Wilbrink-Hensbergen
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee

Oma's 'moes' op Nieuwjaarsdag

27 juni 2014
Johan en Francis Tiemens
Galerij

Lepeltje koningin Beatrix

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Woeziks Jupke verbranden

12 februari 2015
CV de Wozokotten
VideoGalerij

Kersen op brandewijn

08 augustus 2014
Mevrouw van Beuzingen

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet

De grote kookpot op de boerderij

13 april 2015
Jan Reijnen

Arnhemse meisjes

30 december 2015
Paul Hoftijzer
Video

Lüdovicus en de Wodanseik

11 mei 2014
Mijngelderland
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf