Het samenstellen van een slachtschotel is eigenlijk geen ouderwetse gewoonte. Men was vroeger niet zo scheutig met het serveren van meerdere soorten tegelijk. Wat op de schotel ligt is echter één bonk traditie. Het schoteltje hier op de foto werd tijdens de slachtvisite van museum Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem, vorig jaar in november, samengesteld op basis van originele Achterhoekse slachtproducten. Op de foto zie je van links naar rechts: echte kaantjes op een plak roggebrood, twee partjes smaltappel, bakbloedworst en balkenbrij. Als je deze ouderwetse streekproducten een keer geproefd hebt dan ben je voorgoed verloren. Ze wisten vroeger echt wel wat lekker was. En dat van de goedkoopste grondstoffen die voorhanden waren na het slachten van de vette pogge (varken). Varkenskoppen, poten, zwoerd (varkenshuid), bouillon, spekblokjes, zout en kruiden.

Categories:: Eten en drinken Zelhem Slacht Vlees November

Meer verhalen

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

Sabbatviering

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Fruitcorso

02 september 2014
Sjaan van Es

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek
Video

Het kerkelijk gebruik van de doop

12 maart 2015
Anki Rijpma-Smit
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak

Woodbrookers aan en op de Kalenberg

23 juni 2015
Arris H.Kramer
Video

Chocolade paaseieren

13 maart 2015
Annemieke Hulshof
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën
Video

Kruudmoes bij de Apeldoornse Vierdaagse

03 juni 2014
Arjan Hoefakker

Bruiloft in de tent

20 mei 2015
Riet Winkel