Het samenstellen van een slachtschotel is eigenlijk geen ouderwetse gewoonte. Men was vroeger niet zo scheutig met het serveren van meerdere soorten tegelijk. Wat op de schotel ligt is echter één bonk traditie. Het schoteltje hier op de foto werd tijdens de slachtvisite van museum Museum Smedekinck, Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem, vorig jaar in november, samengesteld op basis van originele Achterhoekse slachtproducten. Op de foto zie je van links naar rechts: echte kaantjes op een plak roggebrood, twee partjes smaltappel, bakbloedworst en balkenbrij. Als je deze ouderwetse streekproducten een keer geproefd hebt dan ben je voorgoed verloren. Ze wisten vroeger echt wel wat lekker was. En dat van de goedkoopste grondstoffen die voorhanden waren na het slachten van de vette pogge (varken). Varkenskoppen, poten, zwoerd (varkenshuid), bouillon, spekblokjes, zout en kruiden.

Categories:: Eten en drinken Zelhem Slacht Vlees November

Meer verhalen

Video

Blauwe Gerrit

23 mei 2014
Sylvia van Hunnik

Kniepertjes bakken

29 juni 2015
J. Roessink

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Bruidstaart bij 1 jaar huwelijk

18 juni 2014
Max Voorberg

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
AudioGalerij

De Funkenmarieke van de Braoiers Lauwe

08 februari 2015
Dorien van Kerkhof

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis

Eten op nieuwjaarsdag

25 september 2014
Mevr. Beijnen
Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen

Kiepenpap voor het goede doel

07 maart 2016
Marjolijn van Manen

Mandenmakerij: een harde wereld

15 december 2014
Dick Jagtenberg
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen