Dit is toch een traditie die bijna over de hele wereld wel bekendheid geniet, gezien de internationale deelname. Zelf ben ik er me bewust van sinds m'n 4e jaar zo'n beetje. Kom uit een gezin van 9 kinderen dus daar was altijd wel iemand die meeliep. Vandaar dat ik ook al heel wat medailles heb verzameld. Dit jaar loop ik mee voor de 46e keer. Er waren natuurlijk onderbrekingen door omstandigheden. Maar wat ik me ervan herinner is het altijd een groot festijn.

Ik woon nu in Tiel, dus moet wel zorgen dat ik er op tijd ben, anders kun je er niet meer door in het dorp. Het is altijd verzamelen bij mijn oudste zus op de Stortweg in Oosterbeek. Vroeger bij onze ouders op de Nassaulaan. Daar komen broers, zusters, neven en nichten en zelfs de kleinkinderen en kinderen daar weer van. Ieder jaar weer een paar meer. Een neef van mijn vader, Jan Otten, loopt hem zelfs al alle keren mee. Dus misschien een beetje familietraditie.

Blarenbal

Vroeger liepen we ook wel met een stel schoolvriendinnen mee en dan was het s'avonds gezellig in het dorp. Dat vind ik wel jammer, dat dat er niet meer is. Zoals het blarenbal vroeger, dat was erg gezellig, weet niet of dat er nog steeds is. Op afstand krijg je niet alles meer mee. Alhoewel de organisatie je wel via een nieuwsbrief op de hoogte houdt, tegen de tijd dat het weer gaat spelen. Ook de prachtige omgeving waardoor je wandelt is iedere keer weer een genot. Jammer dat er ook wel veel verandert in de jaren in het dorp en omgeving. Maar ja dat is de tand des tijds, zullen we maar zeggen.

Wij hebben Poolse vrienden, die wonen al 34 jaar in Nederland waarvan 30 jaar in Tiel, die vinden het ook interessant, vooral de herdenkingen van de Poolse brigades in Driel. Zo weet je ook een beetje wat er wordt gezegd, want je hebt een tolk bij je.

Ik hoop dat dit natuurlijk een feest blijft in Oosterbeek. Het is voor een goed doel en het verbroedert de mensen, zeker op zo'n dag. Daarom vind ik eigenlijk wel dat dit erbij hoort, als taditie in Oosterbeek.

Kijk hier voor het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal

Video
Categories:: Evenementen Sport en vrije tijd Wandelen Herdenken September

Meer verhalen

Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer

Zwembadchips

20 mei 2015
Gerhard Kwak

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry

Naoberschap

24 november 2014
G.J. Klanderman

Wandelen in Barchem: al tien jaar een feest!

08 juni 2015
Arjan Klein Hazebroek

Kaarsjes op Eerste Kerstdag

21 november 2014
Marianne Charbon

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Meisjes uit Hoenderloo

18 juni 2014
An Sambeek
Galerij

11.11 app groep uit de Heksenketel

29 januari 2015
Jan Willem van der Hogen

De coloradokever

28 april 2015
Gerhard Kwak