Dit is toch een traditie die bijna over de hele wereld wel bekendheid geniet, gezien de internationale deelname. Zelf ben ik er me bewust van sinds m'n 4e jaar zo'n beetje. Kom uit een gezin van 9 kinderen dus daar was altijd wel iemand die meeliep. Vandaar dat ik ook al heel wat medailles heb verzameld. Dit jaar loop ik mee voor de 46e keer. Er waren natuurlijk onderbrekingen door omstandigheden. Maar wat ik me ervan herinner is het altijd een groot festijn.

Ik woon nu in Tiel, dus moet wel zorgen dat ik er op tijd ben, anders kun je er niet meer door in het dorp. Het is altijd verzamelen bij mijn oudste zus op de Stortweg in Oosterbeek. Vroeger bij onze ouders op de Nassaulaan. Daar komen broers, zusters, neven en nichten en zelfs de kleinkinderen en kinderen daar weer van. Ieder jaar weer een paar meer. Een neef van mijn vader, Jan Otten, loopt hem zelfs al alle keren mee. Dus misschien een beetje familietraditie.

Blarenbal

Vroeger liepen we ook wel met een stel schoolvriendinnen mee en dan was het s'avonds gezellig in het dorp. Dat vind ik wel jammer, dat dat er niet meer is. Zoals het blarenbal vroeger, dat was erg gezellig, weet niet of dat er nog steeds is. Op afstand krijg je niet alles meer mee. Alhoewel de organisatie je wel via een nieuwsbrief op de hoogte houdt, tegen de tijd dat het weer gaat spelen. Ook de prachtige omgeving waardoor je wandelt is iedere keer weer een genot. Jammer dat er ook wel veel verandert in de jaren in het dorp en omgeving. Maar ja dat is de tand des tijds, zullen we maar zeggen.

Wij hebben Poolse vrienden, die wonen al 34 jaar in Nederland waarvan 30 jaar in Tiel, die vinden het ook interessant, vooral de herdenkingen van de Poolse brigades in Driel. Zo weet je ook een beetje wat er wordt gezegd, want je hebt een tolk bij je.

Ik hoop dat dit natuurlijk een feest blijft in Oosterbeek. Het is voor een goed doel en het verbroedert de mensen, zeker op zo'n dag. Daarom vind ik eigenlijk wel dat dit erbij hoort, als taditie in Oosterbeek.

Kijk hier voor het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal

Video
Categories:: Evenementen Sport en vrije tijd Wandelen Herdenken September

Meer verhalen

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra

Gemis van kroeg als bindmiddel

24 juni 2014
J. le Poole
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma
Video

De taal van de molenwieken

22 september 2014
Ans Roefs

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert

Fruitcorso

02 september 2014
Sjaan van Es

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer
Video

Mechteld ten Ham

05 november 2014
Lizette van Hoven

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak

De koningin vertelt over feest in Huppel

14 oktober 2014
Gea Schreurs

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak

Janna van de Tiggeloven

24 oktober 2014
B. van Dijk