Een optocht en meer in Klarenbeek!

In Klarenbeek, tussen Apeldoorn en Zutphen, leeft het carnaval! In dit kleine plaatsje van 3500 inwoners, wat is opgesplitst in de gemeente Apeldoorn en de gemeente Voorst, leeft het carnaval. Vier dagen lang is het er feest! CV De neutenkrakers, in 1968 opgericht, heeft een hele geschiedenis achter de rug. Hun residentie "het Krakershol" De Nieuwe Zweep, is sinds die tijd hun onderkomen. Vele andere activiteiten vinden er plaats zoals de prinsverkiezing, feesten en lokale activiteiten van De Neutenkrakers.

 

Programma Carnaval:

Donderdag avond vind het bouwerscafe plaats, hier komen veel deelnemers van de optocht samen om het carnavalsweekend te openen. Hier wordt ook de proclamatie van de prins voorgelezen. En bereid ieder zich voor op een fantastisch weekend.

Vrijdag is het feest voor de kinderen en de jeugd van Klarenbeek, Speciale doe, spel en (carnaval) disco voor de kleinste en natuurlijk de echte carnavals disco voor de jeugd.

 

OPTOCHT:

Zaterdag is de dag van een van de grootste optochten van Gelderland. Met meer dan 1000 deelnemers gaat de optocht door het dorp. Veel verenigingen zijn hierbij betrokken en vele creaties komen aan bod. Zoals grote en kleine praalwagens, grote en kleine loopgroepen en zeker veel jeugd! Het bijzondere aan deze optocht is dat er geen enkele vorm van reclame is! Alleen maar vermaak voor het publiek! Wanneer u naar deze optocht komt kijken raden wij aan, indien mogelijk met de fiets te komen, natuurlijk zijn er parkeer mogelijkheden maar wees er dan op tijd bij. De optocht start om 13.00 uur bij het station van Klarenbeek en komt rond 14.30 uur aan bij residentie "het Krakershol". Hier zal het carnavals feest losbasten en spanning oplopen voor de prijsuitreiking die rond de klok van 17.30 uur plaats vind.

Al jaren is de zaterdagavond een groot feest en zijn de kaarten in zeer korte tijd uitverkocht. Met de grote feesttent en de 2 zalen kunnen 2000 carnavalisten hun feest vieren.

Zondagavond vieren CV De Neutenkrakers hun feest, zoals velen zeggen de gezelligste, "Carnaval Het Foute Feessie" Zaal 1 en zaal 2 zijn dan flink bezet met 500 carnavalisten!

Voor alle activiteiten, informatie en de route van de optocht kunt u terecht op: www.cvdeneutenkrakers.nl

Categories:: Evenementen Carnaval Klarenbeek Optocht Februari

Meer verhalen

VideoGalerij

De Sint Maartenviering in Zaltbommel

07 november 2014
Henk Hermsen

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma

Kraomschudderswegge met gedicht

05 juni 2014
Marijke Jansen

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak
Video

Bakerpraatjes, vroeger en nu

20 april 2015
Silvia de Haan

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

De jonkvrouw op de torentrans

27 maart 2016
Eric Borrias

Pinksterfeest in Gorssel?

16 oktober 2015
Marten Brascamp

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde

Veurkauwen

11 augustus 2014
Gerda Tiessink
Video

Het Ubbergs Volkslied zingen

08 juli 2014
Jan Willem van der Hogen
Galerij

Oranjehuis

31 mei 2014
a van hagen
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam

D'n donderbeitel

27 maart 2015
Gerhard Kwak
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine

Merklap of letterdoek

15 april 2015
Gerhard Kwak