Een optocht en meer in Klarenbeek!

In Klarenbeek, tussen Apeldoorn en Zutphen, leeft het carnaval! In dit kleine plaatsje van 3500 inwoners, wat is opgesplitst in de gemeente Apeldoorn en de gemeente Voorst, leeft het carnaval. Vier dagen lang is het er feest! CV De neutenkrakers, in 1968 opgericht, heeft een hele geschiedenis achter de rug. Hun residentie "het Krakershol" De Nieuwe Zweep, is sinds die tijd hun onderkomen. Vele andere activiteiten vinden er plaats zoals de prinsverkiezing, feesten en lokale activiteiten van De Neutenkrakers.

 

Programma Carnaval:

Donderdag avond vind het bouwerscafe plaats, hier komen veel deelnemers van de optocht samen om het carnavalsweekend te openen. Hier wordt ook de proclamatie van de prins voorgelezen. En bereid ieder zich voor op een fantastisch weekend.

Vrijdag is het feest voor de kinderen en de jeugd van Klarenbeek, Speciale doe, spel en (carnaval) disco voor de kleinste en natuurlijk de echte carnavals disco voor de jeugd.

 

OPTOCHT:

Zaterdag is de dag van een van de grootste optochten van Gelderland. Met meer dan 1000 deelnemers gaat de optocht door het dorp. Veel verenigingen zijn hierbij betrokken en vele creaties komen aan bod. Zoals grote en kleine praalwagens, grote en kleine loopgroepen en zeker veel jeugd! Het bijzondere aan deze optocht is dat er geen enkele vorm van reclame is! Alleen maar vermaak voor het publiek! Wanneer u naar deze optocht komt kijken raden wij aan, indien mogelijk met de fiets te komen, natuurlijk zijn er parkeer mogelijkheden maar wees er dan op tijd bij. De optocht start om 13.00 uur bij het station van Klarenbeek en komt rond 14.30 uur aan bij residentie "het Krakershol". Hier zal het carnavals feest losbasten en spanning oplopen voor de prijsuitreiking die rond de klok van 17.30 uur plaats vind.

Al jaren is de zaterdagavond een groot feest en zijn de kaarten in zeer korte tijd uitverkocht. Met de grote feesttent en de 2 zalen kunnen 2000 carnavalisten hun feest vieren.

Zondagavond vieren CV De Neutenkrakers hun feest, zoals velen zeggen de gezelligste, "Carnaval Het Foute Feessie" Zaal 1 en zaal 2 zijn dan flink bezet met 500 carnavalisten!

Voor alle activiteiten, informatie en de route van de optocht kunt u terecht op: www.cvdeneutenkrakers.nl

Categories:: Evenementen Carnaval Klarenbeek Optocht Februari

Meer verhalen

Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik
Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo

Zwemmen in de IJssel

10 oktober 2014
Wim Snel

Zonder uitlaat rijden op Koninginnedag

20 februari 2015
André Oostindiën

Haring happen

12 februari 2015
C.V. De Bultendarpers
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp

Mispelkoekjes als basis voor Bommelaar Mispelbier

11 december 2015
Sil Stranders-Geluk
Video

Schaapscheerders maaltijd

07 augustus 2014
Gertjan Janssen
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Op de lat schrieven

27 mei 2015
Gerhard Kwak

Bikkelspel

18 augustus 2015
Gerhard Kwak

Oude kleren aan naar een optreden van Normaal

20 februari 2015
André Oostindiën
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink