In 2016 wordt in het pinksterweekeinde, 15 en 16 mei, voor de tiende keer het Middeleeuws Festijn georganiseerd bij Kasteel de Kelder. Het Middeleeuws gevoel wordt bij ieder die aanwezig kan en wil zijn opgeroepen op dit festijn. Tijdens deze dagen worden er demonstraties gegeven door middel van een echte veldslag, waarbij een aanval op Kasteel De Kelder zal worden uitgevoerd zoals tijdens de Middeleeuwen regelmatig gebeurd zou kunnen zijn. Er is een handboogschietbaan en ook een baan voor kruisboogschieten. 

De Middeleeuwse leefwijze wordt u voorgeschoteld door verschillende Nederlands- en Duitstalige groepen Middeleeuwers. Tussendoor kunt u van dichtbij in het kampement bekijken hoe er in de middeleeuwen werd gebivakkeerd en geleefd door de oorlogshelden. Ook nu is er een “kidsbattle”: een veldslag tussen kinderen en “ridders” waarbij uiteraard de “ridders” het onderspit delven. Daarnaast kan men kennismaken met oude ambachten als leer bewerken, houtsnijden, tin gieten, het maken van historische schoenen en smeden. En er is een Middeleeuwse markt waarbij verkoop van allerlei speelgoed welke in de Middeleeuwen werd gebruikt. Een sprookjesverteller vermaakt de jongste met verhalen en sprookjes vertellingen.

De bekende valkenier Joanne van Zadelhoff geeft demonstraties met diverse soorten roofvogels van klein tot groot, waarbij de mogelijkheid gegeven wordt om de vogels zelf op de hand te krijgen. Muzikaal wordt het geheel opgefleurd met live muziek door muziekgroep Krebbel waarbij gespeeld wordt op Middeleeuwse muziekinstrumenten en er is een poppenspeler actief.

Er wordt uiteraard ook voorzien in de mogelijkheid om een hapje te eten en iets te drinken.

Parkeren kan gratis vlakbij Kasteel De Kelder op een eigen groot parkeerterrein. Wilt u Kasteel De Kelder ook eens van binnen bekijken, ook dat kan, er worden op verschillende momenten rondleidingen gedaan in het kasteel zelf.

Openingstijden op beide dagen van 10.00 – 17.00 uur.

Categories:: Evenementen Pinksteren Doetinchem Mei

Meer verhalen

Geen kattenkwaad bij paasvuur Lunteren!

13 november 2015
Netty Hardeman
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Nägelholt

19 februari 2015
Gerhard Kwak

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk

De tovenaar en de schipper

26 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Honing- en Bijenmarkt Eerbeek

09 juli 2014
Ton Fleur

Joodse gerechten in olie

14 december 2015
Paul Hoftijzer

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren

De buurt uitschieten

15 september 2015
Willem Arentsen
Video

”De Aalzangers” brengen verleden tot leven!

18 januari 2016
Sam Schaftenaar

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Op brommers achter de brandweer aan

03 februari 2015
Dhr. J. Attema
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha
Galerij

Jarenlang met Bennie Jolink op de foto

18 december 2015
Jan Gert De Boer