In 2016 wordt in het pinksterweekeinde, 15 en 16 mei, voor de tiende keer het Middeleeuws Festijn georganiseerd bij Kasteel de Kelder. Het Middeleeuws gevoel wordt bij ieder die aanwezig kan en wil zijn opgeroepen op dit festijn. Tijdens deze dagen worden er demonstraties gegeven door middel van een echte veldslag, waarbij een aanval op Kasteel De Kelder zal worden uitgevoerd zoals tijdens de Middeleeuwen regelmatig gebeurd zou kunnen zijn. Er is een handboogschietbaan en ook een baan voor kruisboogschieten. 

De Middeleeuwse leefwijze wordt u voorgeschoteld door verschillende Nederlands- en Duitstalige groepen Middeleeuwers. Tussendoor kunt u van dichtbij in het kampement bekijken hoe er in de middeleeuwen werd gebivakkeerd en geleefd door de oorlogshelden. Ook nu is er een “kidsbattle”: een veldslag tussen kinderen en “ridders” waarbij uiteraard de “ridders” het onderspit delven. Daarnaast kan men kennismaken met oude ambachten als leer bewerken, houtsnijden, tin gieten, het maken van historische schoenen en smeden. En er is een Middeleeuwse markt waarbij verkoop van allerlei speelgoed welke in de Middeleeuwen werd gebruikt. Een sprookjesverteller vermaakt de jongste met verhalen en sprookjes vertellingen.

De bekende valkenier Joanne van Zadelhoff geeft demonstraties met diverse soorten roofvogels van klein tot groot, waarbij de mogelijkheid gegeven wordt om de vogels zelf op de hand te krijgen. Muzikaal wordt het geheel opgefleurd met live muziek door muziekgroep Krebbel waarbij gespeeld wordt op Middeleeuwse muziekinstrumenten en er is een poppenspeler actief.

Er wordt uiteraard ook voorzien in de mogelijkheid om een hapje te eten en iets te drinken.

Parkeren kan gratis vlakbij Kasteel De Kelder op een eigen groot parkeerterrein. Wilt u Kasteel De Kelder ook eens van binnen bekijken, ook dat kan, er worden op verschillende momenten rondleidingen gedaan in het kasteel zelf.

Openingstijden op beide dagen van 10.00 – 17.00 uur.

Categories:: Evenementen Pinksteren Doetinchem Mei

Meer verhalen

Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven
Video

Trouwen? Je ex krijgt een pop!

03 maart 2016
Gerrit Hettelaar
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias
Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak
Video

Overvliegende scouts

06 mei 2015
Jeroen Brummelman

Een boom vol herinneringen

19 december 2014
Ann 't Hoen

De koningin vertelt over feest in Huppel

14 oktober 2014
Gea Schreurs

De duivelspop op het paasvuur

30 maart 2015
Jan Wannet
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder