In 2016 wordt in het pinksterweekeinde, 15 en 16 mei, voor de tiende keer het Middeleeuws Festijn georganiseerd bij Kasteel de Kelder. Het Middeleeuws gevoel wordt bij ieder die aanwezig kan en wil zijn opgeroepen op dit festijn. Tijdens deze dagen worden er demonstraties gegeven door middel van een echte veldslag, waarbij een aanval op Kasteel De Kelder zal worden uitgevoerd zoals tijdens de Middeleeuwen regelmatig gebeurd zou kunnen zijn. Er is een handboogschietbaan en ook een baan voor kruisboogschieten. 

De Middeleeuwse leefwijze wordt u voorgeschoteld door verschillende Nederlands- en Duitstalige groepen Middeleeuwers. Tussendoor kunt u van dichtbij in het kampement bekijken hoe er in de middeleeuwen werd gebivakkeerd en geleefd door de oorlogshelden. Ook nu is er een “kidsbattle”: een veldslag tussen kinderen en “ridders” waarbij uiteraard de “ridders” het onderspit delven. Daarnaast kan men kennismaken met oude ambachten als leer bewerken, houtsnijden, tin gieten, het maken van historische schoenen en smeden. En er is een Middeleeuwse markt waarbij verkoop van allerlei speelgoed welke in de Middeleeuwen werd gebruikt. Een sprookjesverteller vermaakt de jongste met verhalen en sprookjes vertellingen.

De bekende valkenier Joanne van Zadelhoff geeft demonstraties met diverse soorten roofvogels van klein tot groot, waarbij de mogelijkheid gegeven wordt om de vogels zelf op de hand te krijgen. Muzikaal wordt het geheel opgefleurd met live muziek door muziekgroep Krebbel waarbij gespeeld wordt op Middeleeuwse muziekinstrumenten en er is een poppenspeler actief.

Er wordt uiteraard ook voorzien in de mogelijkheid om een hapje te eten en iets te drinken.

Parkeren kan gratis vlakbij Kasteel De Kelder op een eigen groot parkeerterrein. Wilt u Kasteel De Kelder ook eens van binnen bekijken, ook dat kan, er worden op verschillende momenten rondleidingen gedaan in het kasteel zelf.

Openingstijden op beide dagen van 10.00 – 17.00 uur.

Categories:: Evenementen Pinksteren Doetinchem Mei

Meer verhalen

Een broodje tin

01 februari 2016
Martijn van Zon
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere
Video

Doesburgse mosterdsoep

20 november 2014
Albert

Sinterklaos

16 januari 2015
Joop Boxstart

Deerns kieken op Hemelvaartsdag

24 april 2015
Gerhard Kwak

Touwscheren bij een huwelijk

03 juni 2015
Jan Lubberts

Blote benen met Pasen

08 maart 2015
Gerry

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer
VideoGalerij

VuurFestival Meddo

27 februari 2015
Klaas te Kamp

Het Galaconcert van On-Ganse

05 februari 2015
Frédérique Donders

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele
Video

Ies en Gies is Pannegies

17 maart 2015
Hans Berends
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar

Slachtschotel

06 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Het carbidhart

22 mei 2015
Wouter
AudioVideo

De draak van Gelderland

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink