Als trotse koningin van het volksfeest School- en Volksfeest Huppel, Henxel en Aangrenzend Dorpbuurt wil ik jullie graag vertellen hoe ons volksfeest gaat.

Dit volksfeest is altijd in het één na laatste weekend voor de zomervakantie van de basisscholen en op het sportveld van school ‘t Waliën in buurtschap Huppel. Het is een feest van ongeveer 400 feestgenoten uit de boven genoemde buurtschappen. Vrijdags wordt er gestart met het Wilhelmus, gespeeld door muziekvereniging Crescendo en een bonte optocht van wagentjes gemaakt door de schoolkinderen en grote wagens van de verschillende groepen. Na de stopplaats ergens in deze buurtschappen zijn er s’ middags kinder- en volksspelen. En s’avonds is er een voorstelling van bijv eigen leden of een conferencier en gezellige muziek.

Zaterdagmorgen wordt het feest voortgezet en gaat de optocht richting het huidige Koningspaar, om samen met alle feestgenoten een drankje te drinken op een jaar koningsschap. Ook de koningsparen van de andere buurtschappen uit Winterswijk worden hierbij uitgenodigd. Na er een paar uur gaat de optocht weer richting feesttent, met het koningspaar voorop in de optocht. Na een gezamelijke broodmaaltijd kunnen mensen zich opgeven om mee te schieten om het oude koningspaar op te volgen. Degene die de gehele houten vogel van de stang schiet is de nieuwe koning of koningin . Dan gaat het onder muzikale begeleiding richting de tent en worden de versierselen officieel overgedragen aan het nieuwe koningspaar. Hierna gaan de Volksspelen verder in de middag. In de avond wordt het nieuwe koningspaar samen met hun genodigden ontvangen door de feestgenoten en wordt er tot in kleine uurtje feestgevierd met een liveband.

Categories:: Evenementen Winterswijk Volksfeest Optocht Schieten Juli

Meer verhalen

De Bebbenbek

12 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere
AudioGalerij

De Funkenmarieke van de Braoiers Lauwe

08 februari 2015
Dorien van Kerkhof

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Groene pannenkoeken

22 februari 2016
Karen

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers