Kasteel Doorwerth opent haar poorten. Wilt u gratis het kasteel bezoeken en daar ook nog eens verrast worden door de tradities en geschiedenis uit de streek? Kom dan op 27 februari naar de Gelredag. René Arendsen (van de Ridders van Gelre) doet de hele ochtend live-verslag op radio.

Maandag op tv, zaterdag op de Gelredag
De Gelredag van 27 februari is gekoppeld aan de uitzending van Een wagen vol verhalen van maandag 22 februari bij Omroep Gelderland. In de tv-uitzending kookt Angela Bakker haar familiegerecht Allebak. Elke verjaardag komt daar een pan op tafel met een gerecht dat bestaat uit ongeveer alles wat er in haar keukenkastje te vinden is. Benieuwd hoe het smaakt? Op de Gelredag kunt u het proeven.

Ook in de uitzending een verhaal over de radiokampweek in Laag Soeren. De zendamateurs nemen de apparatuur mee naar kasteel Doorwerth en gaan met het publiek op vossenjacht; op zoek naar zenders rondom het kasteel.

Kom samen breien
Dat breien niet oubollig maar juist hip is, is ook in de uitzending te zien. Daarom kan er in het kasteel gebreid worden met de dames uit de uitzending van afgelopen maandag en met Karla, de breister die een einde breide aan elke aflevering van de eerste 2 seizoenen van Een wagen vol verhalen. Neem eigen breiwerk mee. Samen breien is toch leuker!

Koffie, muziek en een speurtocht
Ritmiek Muziek uit Doorwerth zorgt voor de muzikale omlijsting. Zangeres Margje Vleck zingt de hele ochtend oude en nieuwe liedjes. Margje is zangdocent bij muziek- en dansschool Ritmiek Muziek uit Doorwerth.

Bij kasteelcafé de Zalmen kunt u genieten van een kopje koffie/thee en warm appelgebak voor een speciale Gelredag-prijs. Kinderen kunnen een speurtocht doen in het kasteel. In de Ridderzaal is het Middeleeuws vilten te zien, de keukenmeid vertelt over het leven in het kasteel en in de kelder kunt u appelsap, stoofpotjes en honinglollies proeven.
 

Een middeleeuws kasteel
Kasteel Doorwerth, in de uiterwaarden van de Rijn, werd in de 13e eeuw voor het eerst vermeld. Het begon met een woontoren. Door de eeuwen heen hebben diverse families het kasteel steeds maar weer uitgebreid.  In het kasteel is ook het Nederlands Jachtmuseum gehuisvest, waar u de geschiedenis van de Nederlandse jacht en bosbouw ziet. De wereld van de landschapsschilder bewondert u in Museum Veluwezoom in het kasteel.

Omroep Gelderland organiseert de Gelredag in samenwerking met Erfgoed Gelderland, Nederlands Openluchtmuseum, het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en & Geldersch Landschap en Kasteelen. Wekelijks is een historische locatie gratis toegankelijk voor het publiek.


Gelredag zaterdag 27 februari
tussen 10.00 en 13.00 gratis toegang
Kasteel Doorwerth,
Fonteinallee 2B, 6865 ND Doorwerth

Tag / Lijst: Gelredagen

Meer verhalen

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager
Video

Paul Mulder en zijn Land aon de grens

23 maart 2016
Paul Mulder

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen

Gortepap met stroop

20 juli 2015
Lilian Schimmel

Het recept van pannenkoek met worst

07 december 2014
Stien Meuleman

Banketstaaf: een exclusieve lekkernij

30 november 2015
Paul Hoftijzer
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
Video

Paardenmarkt en het Paardenmoppen toernooi

03 april 2015
Rien de la Cousine
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont

De kool en de geit

18 augustus 2014
Dini van der Velde

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak

Carbidschieten rukt op naar de stad

28 december 2015
Ina Brethouwer
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

Alles voor de jeugd!

18 juni 2014
Joan van Buren
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer