Kasteel Doornenburg is op 19 maart het decor van de Gelredag. En dat betekent: gratis toegang en tal van activiteiten om de tradities en geschiedenis van de streek te beleven. Maar dat niet alleen! Op deze dag wordt ook de allerlaatste uitzending van 'Een wagen vol verhalen' opgenomen, het programma van Omroep Gelderland over Gelderse tradities.

Aan de tv-serie van Een wagen vol verhalen komt na drie seizoenen en 37 afleveringen een einde. Verhalenvertellers Gery Groot Zwaaftink en Eric Borrias vertelden twee seizoenen lang op tv de spannendste sagen en legenden. Op deze Gelredag vertellen ze nog één keer samen de mooiste verhalen. De stadsomroepers die in dit derde seizoen wekelijks de tv uitzending aanriepen en afkondigden zijn alle drie vertegenwoordigd op deze dag.

Heidevolk zingt Gelders Volkslied

Het Heidevolk zingt speciaal voor de opnames van de laatste uitzending van Een wagen vol verhalen hun versie van het Gelders Volkslied. Bezoekers van de Gelredag kunnen ook genieten van andere nummers van deze Nederlandstalige folk-/Vikingmetalband.

Verder kan je op deze dag koekslaan, boogschieten en heggen vlechten. Liefhebbers krijgen paasgerechten voorgeschoteld. De riddergroep The Knights of the Four Quarters is aanwezig en de Middeleeuwse ambachtengroep Leder en Draet laat de bezoekers kennis maken met leerbewerking, uniek in Nederland. Daarnaast laten ze de fijne kneepjes zien van Middeleeuws handwerk. Op het binnenplein zijn een mandenvlechter en een roker actief. In de rookton wordt zalm, paling en ander vlees gerookt.

Kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is op 19 maart tussen 10.00 en 15.00 uur gratis toegankelijk. Het middeleeuwse kasteel is vooral bekend van de televisieserie Floris. Deze tv serie uit de jaren '60 werd voor een groot deel op het kasteel opgenomen.

De Gelredagen

Omroep Gelderland organiseert de Gelredagen in samenwerking met Erfgoed Gelderland, Nederlands Openluchtmuseum en het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. Wekelijks is een historische locatie gratis toegankelijk voor het publiek. De Gelredagen zijn onderdeel van Een wagen vol verhalen.

Omroep Gelderland doet de hele ochtend live-verslag op radio. De tv-uitzending die tijdens deze Gelredag wordt opgenomen is op Tweede Paasdag te zien op tv.

Gelredag zaterdag 19 maart
tussen 10.00 en 15.00 gratis toegang

Kasteel Doornenburg,
Kerkstraat 27 Doornenburg

Categories:: Gelredagen Redactioneel

Meer verhalen

Bruidstaart bij 1 jaar huwelijk

18 juni 2014
Max Voorberg
Galerij

Twee mannen met elkaar in de onecht verbonden

12 februari 2015
Herman en Rene

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff

Oogstfeest/proef lichtenvoorde

12 oktober 2015
Oogstfeest / Proef Lichtenvoorde

Spiegels bedekken bij overlijden

18 juni 2014
Marjan Heil

Op zaoterdag in de teil

24 september 2014
An Bloemberg
GalerijAudio

Halfvastenoptocht in Angerlo

06 maart 2015
Danny Berntssen
Galerij

Eieren zoeken bij de Bekmansbrook

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

Poortklokluiden

12 mei 2014
J. Kreijenbroek

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Zingen op Koninginnedag

02 juli 2014
Rita Brouwer
Galerij

De Koning van Huissen

17 juni 2014
Harry Berendsen

Kiepenpap voor het goede doel

07 maart 2016
Marjolijn van Manen