Het was in April 1977 toen ik Normaal hoorde op de radio bij de avro met Oerend hard als radio en tv tip. Dat sprak mij wel zo aan dat ik een maand later naar het concert ging in Sneek , waar ik nog bier heb gedronken met Bennie en Willem. Van af dat moment ging ik ook naar meerder dorpen in Friesland waar ze spelden. En later natuurlijk naar de Achterhoek. De twee hoogte punten in Friesland was altijd de Veenhoop en Joure. In Joure hebben we 2 maal met een ploeg de wagen met de band uit de modder getrokken, en heb ik eens de handtekeningen van alle band leden gehad op een EP - Noar 't café. I.v.m. ziekte heb 1 maal de veenhoop gemist (Helaas).

Ook ga ik ieder jaar naar het Høkersweekend en de zwarte cross om maar alles me te kunnen maken van Normaal. De mooiste momenten ja dat zijn er zoveel twee maar met normaal in Denemarken geweest en drie maal naar Duitsland.

Verzamelen
Ik zelf verzamel zoveel mogelijk alles ik heb alle singels en LP`s En van af 2000 maak ik vaak veel foto`s van de optredens en die zet ik dan weer van af 2005 op mijn eigen website www.30joarnormaal.nl ook heb ben ik 6 keer op de foto met Bennie. De mooiste foto is gemaakt in 1981 in de tourbus van de band in Makkinga. Daar werden wij ik met mijn vriendin toen voor uitgenodigd. Dit ivm een interview wat we die week zouden hebben via de telefoon voor een illegale radio zender. Dat was ook een hele mooie belevenis bier drinken als de mannen zich opkleden en dan nog op de foto .

Ook in het tv programma Pauw waar ik ben geweest zat ik bijna 1 uur bijna naast Bennie en was ik ook bijna de hele uitzending nog in beeld. Nu dat na ruim 40 jaar een eind komt aan normaal, zit ik al weken thuis in een depressie, en ik weet nu hoe Bennie zich gevoeld heeft.

Galerij
Categories:: Muziek Normaal

Meer verhalen

De Veluwse heidekoek

26 februari 2016
Ton Kamphuis
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak

De boerenwagen op de roggebroodweging

19 augustus 2014
monique nijman

Eiertikken met de fietsclub

13 juli 2015
Gerhard Kwak

Galgenmaal à la Keltie bij afscheid Normaal

14 december 2015
Keltie de kok
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette
Galerij

Vlinderen in Apeldoorn

05 februari 2015
Wim de Boer

De flatsen opruumn veur de voetbal

17 oktober 2015
Gerbert Abbink

Slachten in de oorlog

18 juni 2014
G.H. de Bruin-Hartgers
Video

De Boelekearl

11 augustus 2014
G. Raterink-Gussinklo
Video

Erfhuis op de Oud Veluwse Markt

18 november 2014
Ad Guldie