Al vanaf het begin van Normaal vond ik de platen al leuk, veel geluisterd bij oma en opa via de geheime zenders. In 1980 kwam Normaal optreden in het Stadspark in Veenendaal, daar woonde ik vlakbij, maar......ik mocht daar niet naar toe van mijn ouders, ze vonden mij nog te jong (13) gezien de reputatie die Normaal destijds had. Ik heb het optreden op het balkon van onze flat kunnen volgen qua geluid. Sinds 2 jaar heb ik een CD waarop een registratie van dit optreden staat, geweldig toch?!

Pas in juni 1983 mocht ik voor het eerst naar Normaal. Dat was in de (inmiddels verdwenen) Stokvishal in Arnhem. Door mijn vader op station Veenendaal-De Klomp gezet voor de trein naar Arnhem. Daar werd ik opgewacht door klasgenoten van de MEAO in Oosterbeek en samen liepen we naar de Stokvishal en daar beleefde ik mijn eerste live-optreden van Normaal (De Boer is Troef veldtocht), wat een geweldige belevenis! Na het optreden moest ik hard lopen om de laatste trein naar Veenendaal-De Klomp te halen, wat ook lukte. Toen pas had ik in gaten dat ik enorm stonk naar bier en zweet en vandaar dat de overige treinreizigers mij nogal aanstaarden.....

Bijkomen na een optreden
In juli 1983 ben ik in Blokzijl naar mijn 2e optreden van Normaal geweest en voor dit optreden ben ik op de foto gezet in de outfit waar in ik 's avonds naar Blokzijl zou gaan (zie foto). In de jaren daarna ben ik vele malen naar optredens van Normaal geweest met "vaste" plaatsen als Scherpenzeel (Gld.), Toldiek, Lochem, Steenwijkerwold, Nijeveen en vele andere plaatsen in Nederland. Dit afscheidsjaar ben ik zoveel als het kan geweest bij de optredens van Normaal. Wat zal ik deze optredens missen, ook al ben ik bijna 50 jaar. Inmiddels is mijn conditie behoorlijk achteruit gegaan en moet ik na een optreden behoorlijk bijkomen, want stilstaan bij een optreden kan ik nog steeds niet. Ik begeef mij nog regelmatig voorin de deinende massa, totdat ik het niet meer volhoud. Afgelopen week ben ik nog in Leek geweest in het Sportcentrum aldaar. Wat een hitte in die hal, aan het eind van het optreden was ik helemaal lamgeslagen door de hitte en de mensenmassa.

De circel is rond
Nu alleen nog naar Arnhem en dan is het over en uit.....helaas! En eigenlijk is de spreekwoordelijke cirkel rond, want ik begon in Arnhem met het bezoeken van de optredens en ik sluit het ook af in Arnhem en ook nu ga ik met de trein naar Arnhem......Voor mij waren dit 32 fantastische jaren en wat zal ik het gaan missen!

Categories:: Muziek Normaal Arnhem

Meer verhalen

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

De kerstrollade

24 december 2015
Gerhard Kwak

Stiefselavond

28 februari 2015
Gerry Klein Overmeen

Lopen met het bevrijdingsvuur

31 maart 2015
Henk Zegers

Middeleeuws Festijn bij Kasteel de Kelder

29 januari 2016
Arend Hordijk

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker
AudioGalerij

Witte wieven van Zwiep

11 mei 2014
Jette

Altijd vooraan in aangepast hemd

30 november 2015
Agatha kleinNijenhuis

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer
Video

Puttense boerendansers

09 september 2014
Peter Eggermont

Pa's verzameling

07 juli 2015
Teunie
Video

Een pinksterpop op ons dak

25 augustus 2014
Ada Kieft

Verjaardagstaart maken

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen

Hansje in den Kelder

27 augustus 2014
Didy Kars

Communieservies

25 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Het carbidhart

22 mei 2015
Wouter

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt