Al vanaf het begin van Normaal vond ik de platen al leuk, veel geluisterd bij oma en opa via de geheime zenders. In 1980 kwam Normaal optreden in het Stadspark in Veenendaal, daar woonde ik vlakbij, maar......ik mocht daar niet naar toe van mijn ouders, ze vonden mij nog te jong (13) gezien de reputatie die Normaal destijds had. Ik heb het optreden op het balkon van onze flat kunnen volgen qua geluid. Sinds 2 jaar heb ik een CD waarop een registratie van dit optreden staat, geweldig toch?!

Pas in juni 1983 mocht ik voor het eerst naar Normaal. Dat was in de (inmiddels verdwenen) Stokvishal in Arnhem. Door mijn vader op station Veenendaal-De Klomp gezet voor de trein naar Arnhem. Daar werd ik opgewacht door klasgenoten van de MEAO in Oosterbeek en samen liepen we naar de Stokvishal en daar beleefde ik mijn eerste live-optreden van Normaal (De Boer is Troef veldtocht), wat een geweldige belevenis! Na het optreden moest ik hard lopen om de laatste trein naar Veenendaal-De Klomp te halen, wat ook lukte. Toen pas had ik in gaten dat ik enorm stonk naar bier en zweet en vandaar dat de overige treinreizigers mij nogal aanstaarden.....

Bijkomen na een optreden
In juli 1983 ben ik in Blokzijl naar mijn 2e optreden van Normaal geweest en voor dit optreden ben ik op de foto gezet in de outfit waar in ik 's avonds naar Blokzijl zou gaan (zie foto). In de jaren daarna ben ik vele malen naar optredens van Normaal geweest met "vaste" plaatsen als Scherpenzeel (Gld.), Toldiek, Lochem, Steenwijkerwold, Nijeveen en vele andere plaatsen in Nederland. Dit afscheidsjaar ben ik zoveel als het kan geweest bij de optredens van Normaal. Wat zal ik deze optredens missen, ook al ben ik bijna 50 jaar. Inmiddels is mijn conditie behoorlijk achteruit gegaan en moet ik na een optreden behoorlijk bijkomen, want stilstaan bij een optreden kan ik nog steeds niet. Ik begeef mij nog regelmatig voorin de deinende massa, totdat ik het niet meer volhoud. Afgelopen week ben ik nog in Leek geweest in het Sportcentrum aldaar. Wat een hitte in die hal, aan het eind van het optreden was ik helemaal lamgeslagen door de hitte en de mensenmassa.

De circel is rond
Nu alleen nog naar Arnhem en dan is het over en uit.....helaas! En eigenlijk is de spreekwoordelijke cirkel rond, want ik begon in Arnhem met het bezoeken van de optredens en ik sluit het ook af in Arnhem en ook nu ga ik met de trein naar Arnhem......Voor mij waren dit 32 fantastische jaren en wat zal ik het gaan missen!

Categories:: Muziek Normaal Arnhem

Meer verhalen

Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek

Machinist stoomgemaal De Tuut

11 mei 2014
Wim Monnich

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Rolpens

15 februari 2015
Gerhard Kwak

Vogelknuppelen voor de dames

08 maart 2016
Jan Berendsen
Video

Vlees keuren

18 juni 2014
Wim Kersten

Vernoemd naar grootouders

08 april 2015
Ans Jonker

Sacramentsprocessie in Loil

31 juli 2015
Ap Dieker

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef

Met de veekar naar Normaal

02 december 2015
Mark Beerepoot
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt

Erebogen met Koninginnedag

06 januari 2015
Mieke de Borst-van Herwijnen
Video

Puttense boerendansers

09 september 2014
Peter Eggermont

Hattemerbroek

22 juli 2014
Dini van der Velde

Bloempap

26 februari 2015
van Dale

Maartekeur

09 augustus 2015
Jef de Jager
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo