Al vanaf het begin van Normaal vond ik de platen al leuk, veel geluisterd bij oma en opa via de geheime zenders. In 1980 kwam Normaal optreden in het Stadspark in Veenendaal, daar woonde ik vlakbij, maar......ik mocht daar niet naar toe van mijn ouders, ze vonden mij nog te jong (13) gezien de reputatie die Normaal destijds had. Ik heb het optreden op het balkon van onze flat kunnen volgen qua geluid. Sinds 2 jaar heb ik een CD waarop een registratie van dit optreden staat, geweldig toch?!

Pas in juni 1983 mocht ik voor het eerst naar Normaal. Dat was in de (inmiddels verdwenen) Stokvishal in Arnhem. Door mijn vader op station Veenendaal-De Klomp gezet voor de trein naar Arnhem. Daar werd ik opgewacht door klasgenoten van de MEAO in Oosterbeek en samen liepen we naar de Stokvishal en daar beleefde ik mijn eerste live-optreden van Normaal (De Boer is Troef veldtocht), wat een geweldige belevenis! Na het optreden moest ik hard lopen om de laatste trein naar Veenendaal-De Klomp te halen, wat ook lukte. Toen pas had ik in gaten dat ik enorm stonk naar bier en zweet en vandaar dat de overige treinreizigers mij nogal aanstaarden.....

Bijkomen na een optreden
In juli 1983 ben ik in Blokzijl naar mijn 2e optreden van Normaal geweest en voor dit optreden ben ik op de foto gezet in de outfit waar in ik 's avonds naar Blokzijl zou gaan (zie foto). In de jaren daarna ben ik vele malen naar optredens van Normaal geweest met "vaste" plaatsen als Scherpenzeel (Gld.), Toldiek, Lochem, Steenwijkerwold, Nijeveen en vele andere plaatsen in Nederland. Dit afscheidsjaar ben ik zoveel als het kan geweest bij de optredens van Normaal. Wat zal ik deze optredens missen, ook al ben ik bijna 50 jaar. Inmiddels is mijn conditie behoorlijk achteruit gegaan en moet ik na een optreden behoorlijk bijkomen, want stilstaan bij een optreden kan ik nog steeds niet. Ik begeef mij nog regelmatig voorin de deinende massa, totdat ik het niet meer volhoud. Afgelopen week ben ik nog in Leek geweest in het Sportcentrum aldaar. Wat een hitte in die hal, aan het eind van het optreden was ik helemaal lamgeslagen door de hitte en de mensenmassa.

De circel is rond
Nu alleen nog naar Arnhem en dan is het over en uit.....helaas! En eigenlijk is de spreekwoordelijke cirkel rond, want ik begon in Arnhem met het bezoeken van de optredens en ik sluit het ook af in Arnhem en ook nu ga ik met de trein naar Arnhem......Voor mij waren dit 32 fantastische jaren en wat zal ik het gaan missen!

Categories:: Muziek Normaal Arnhem

Meer verhalen

Bruid strooi wat uit

20 maart 2015
Meneer Wilbrink en Meneer Cornelissen
Video

De witte pauwen van Staverden

03 juli 2014
Hajo de Roo

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak

Achterhoekse heufkeze

24 november 2015
Gerhard Kwak

Luiertaart

17 augustus 2015
Thea Slats

Ontbijt op school

22 juli 2015
Gerhard Kwak
Video

De dikke boom

21 april 2015
Eric Borrias
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

Indonesisch eten

05 februari 2015
Simone Cornelissen

Beugelen in Opijnen

16 januari 2016
Angela Van De Koppel

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer