Al vanaf het begin van Normaal vond ik de platen al leuk, veel geluisterd bij oma en opa via de geheime zenders. In 1980 kwam Normaal optreden in het Stadspark in Veenendaal, daar woonde ik vlakbij, maar......ik mocht daar niet naar toe van mijn ouders, ze vonden mij nog te jong (13) gezien de reputatie die Normaal destijds had. Ik heb het optreden op het balkon van onze flat kunnen volgen qua geluid. Sinds 2 jaar heb ik een CD waarop een registratie van dit optreden staat, geweldig toch?!

Pas in juni 1983 mocht ik voor het eerst naar Normaal. Dat was in de (inmiddels verdwenen) Stokvishal in Arnhem. Door mijn vader op station Veenendaal-De Klomp gezet voor de trein naar Arnhem. Daar werd ik opgewacht door klasgenoten van de MEAO in Oosterbeek en samen liepen we naar de Stokvishal en daar beleefde ik mijn eerste live-optreden van Normaal (De Boer is Troef veldtocht), wat een geweldige belevenis! Na het optreden moest ik hard lopen om de laatste trein naar Veenendaal-De Klomp te halen, wat ook lukte. Toen pas had ik in gaten dat ik enorm stonk naar bier en zweet en vandaar dat de overige treinreizigers mij nogal aanstaarden.....

Bijkomen na een optreden
In juli 1983 ben ik in Blokzijl naar mijn 2e optreden van Normaal geweest en voor dit optreden ben ik op de foto gezet in de outfit waar in ik 's avonds naar Blokzijl zou gaan (zie foto). In de jaren daarna ben ik vele malen naar optredens van Normaal geweest met "vaste" plaatsen als Scherpenzeel (Gld.), Toldiek, Lochem, Steenwijkerwold, Nijeveen en vele andere plaatsen in Nederland. Dit afscheidsjaar ben ik zoveel als het kan geweest bij de optredens van Normaal. Wat zal ik deze optredens missen, ook al ben ik bijna 50 jaar. Inmiddels is mijn conditie behoorlijk achteruit gegaan en moet ik na een optreden behoorlijk bijkomen, want stilstaan bij een optreden kan ik nog steeds niet. Ik begeef mij nog regelmatig voorin de deinende massa, totdat ik het niet meer volhoud. Afgelopen week ben ik nog in Leek geweest in het Sportcentrum aldaar. Wat een hitte in die hal, aan het eind van het optreden was ik helemaal lamgeslagen door de hitte en de mensenmassa.

De circel is rond
Nu alleen nog naar Arnhem en dan is het over en uit.....helaas! En eigenlijk is de spreekwoordelijke cirkel rond, want ik begon in Arnhem met het bezoeken van de optredens en ik sluit het ook af in Arnhem en ook nu ga ik met de trein naar Arnhem......Voor mij waren dit 32 fantastische jaren en wat zal ik het gaan missen!

Categories:: Muziek Normaal Arnhem

Meer verhalen

Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Wasberrekoek

03 november 2014
Debby Peters

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins

Pinksterpoppen in Buren

09 juni 2015
Mia van Os

Mosterd Muziekdag in Doesburg

11 november 2014
Albert

32 jaar lang naar Normaal: van Arnhem tot Arnhem

16 december 2015
Harold van Kooten

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Vroeg Carnaval in Nöttedarp

20 januari 2016
Clemens Elshoff

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo

Koffie leuten

25 augustus 2014
g.abbink

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief