De Woage in Halle waar ik op loopafstand vandaan woonde op de boerderij, daar kwam Normaal 4 keer per jaar optreden.

Ook kwam ik vaak bij De Tol, hun stamcafé. Daar zat ik bij hun aan de tafel en Bennie die vroeg aan mij wat voor werk ik deed. Ik zeg 'ik ben boer en verder ga ik 's nachts varkens laden bij de boeren die naar de slachterij gaan'. Dat zal zwaar werk zijn zei Bennie, ik zeg 'ach wat is zwaar wel smerig werk als ik thuis kom zit mijn hele overal onder de stront en de laarzen ook'.

Overal met stront
Toen begon Bennie te lachen en zei tegen mien: Gijs als wij volgende week zaterdag avond bij De Woage optreden moet ie het overal met de stront er aan aan houden, dan vliegen de mensen aan de kant. Ik stond altijd vooraan maar ik dacht dan neem ik ook de stoomprikker mee die ik altijd gebruikte bij het varkens laden dus de band begon te spelen en velen met blote rug die stonden vlak voor mij en dan stiekem ik de stoomprikker bij iets op hun blote rug met als gevolg vreselijk gevolg ze stoven aan de kant en Bennie keek verbaasd naar mij en begon gigantisch te lachen.

Lachen om de stoomprikker

Die personen die ik dan op de rug aan prikte keken verbaasd rond waar komt dat vandaan, en ik heel onschuldig rondkijken. In de pauze was ik bij Normaal in de kleedkamer en Bennie zei 'wat deed je eigenlijk dat het volk an da kante ging?' hij zei dat moet ie na de pauze vaker doen, zo gezegd zo gedaan. Bennie moest zo gigantisch lachen dat hij de tekst van de plaat niet verder kon zingen dus veel hilariteit!


Dit heb ik nog veel gedaan als Normaal kwam optreden bij De Woage te Halle en de week er op bij cafe De Tol werd nog veel gelachen over dit verhaal dus hoe gekker, hoe mooier Normaal het vond.


Categories:: Muziek Achterhoek Halle Opmerkelijk Normaal

Meer verhalen

Kaarsjes op Eerste Kerstdag

21 november 2014
Marianne Charbon

Traditioneel schapenscheren

12 mei 2014
André Karper
Video

Midwinterhoornblazen

12 mei 2014
Bert Bloemert
Video

De doop van examenkandidaten

19 februari 2016
Jan Terbeek
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen
Video

Zwarte Cross

23 maart 2015
Tante Rikie
Video

Doesburg Binnenste Buiten

01 juli 2014
Jaap Geurtsen
VideoGalerij

Hummelose Volksfeest

07 augustus 2014
Harold Pelgrom

Teerton verbranden op oudejaarsavond

25 november 2015
Piet Schuijn
Video

Mooi-Ann van Velp

22 april 2015
Gery Groot Zwaaftink

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra
Galerij

Goudsmeden

24 februari 2015
Carla Dubbink