Iedere week staan de wagen en de paarden van de familie Hazeleger uit Voorthuizen tot onze beschikking. Vader Wijnand Hazeleger en zoon Berry Hazeleger zijn bij alle afleveringen aanwezig. Hun paarden staan (soms uren) braaf stil te wachten tot ze weer mogen gaan lopen op één van de vele rondjes.

De familie Hazeleger werkt vanuit hun passie voor mooie, gekke en bijzondere dingen. In gang gezet door vader, doorgezet door zoon en dochter. De belangrijkste tak van sport is voor het bedrijf de verhuur van koetsen, arreslees, oude auto's en paardentrams. Ze hebben er tientallen van staan, sommige meer dan honderd jaar oud. Op het terrein staat zelfs een compleet treinstel. Maar natuurlijk ook heel veel dieren. Paarden, rendieren, papegaaien, honden, slangen, varkens, pauwen. 

De eerste twee seizoenen gingen we op pad met de dubbeldekker paardentram, inmiddels rijden we met de Voorthuizer paardentram. Vooral omdat we het laatste seizoen opnemen in de winter en het dus fijn kan zijn dat het dicht zit. 

De mannen zijn allang gewend aan mediaoptredens. Ze werkten al eens voor Goede Tijden, Slechte Tijden, All you need is love, de Surpriseshow en Paul de Leeuw. Maar kers op de taart is natuurlijk het vullen van de wagen met verhalen voor TV Gelderland. 

Berry is rijksgediplomeerd hoefsmid, maar doet ook het smeedwerk aan de wagens. Alle wagens zijn gerestaureerd door Berry en Wijnand. In de winter mogen ze graag als kerstman op pad gaan, met hun arreslee. 

Voordat de paarden 's ochtends op pad kunnen, moet er veel gebeuren. Voeren, poetsen, hoeven lakken, spullen klaar leggen. Als onze presentatrice Renate de mannen Hazeleger en hun paarden ontmoet, zijn zij al een aantal uren in touw. In onze laatste uitzending, was te zien wat er allemaal komt kijken bij een onderneming, zoals die van Hazeleger. 

Video
Tag / Lijst: Redactioneel

Meer verhalen

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland
Galerij

Taptoe Borculo

04 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf

Bóllekaerl

30 april 2015
Ina Brethouwer
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Riviervissen in de Waal

23 november 2015
Gijs Sepers
AudioVideo

De zoute ringen van Herwijnen

16 januari 2015
Dittie van Zee

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere

Op de lat schrieven

27 mei 2015
Gerhard Kwak

Diekhook in 't Lech

20 april 2015
Marloes Fleissner
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum

Felicitatie van zeep!

09 mei 2014
Marjan van Kleef
VideoGalerij

De bouw van een midwinterhoorn

13 december 2014
Jan Beukhof

Eigen pan of papier mee naar de slager

20 april 2015
Gerhard Kwak

Hattemerbroek

22 juli 2014
Dini van der Velde

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer