Iedere week staan de wagen en de paarden van de familie Hazeleger uit Voorthuizen tot onze beschikking. Vader Wijnand Hazeleger en zoon Berry Hazeleger zijn bij alle afleveringen aanwezig. Hun paarden staan (soms uren) braaf stil te wachten tot ze weer mogen gaan lopen op één van de vele rondjes.

De familie Hazeleger werkt vanuit hun passie voor mooie, gekke en bijzondere dingen. In gang gezet door vader, doorgezet door zoon en dochter. De belangrijkste tak van sport is voor het bedrijf de verhuur van koetsen, arreslees, oude auto's en paardentrams. Ze hebben er tientallen van staan, sommige meer dan honderd jaar oud. Op het terrein staat zelfs een compleet treinstel. Maar natuurlijk ook heel veel dieren. Paarden, rendieren, papegaaien, honden, slangen, varkens, pauwen. 

De eerste twee seizoenen gingen we op pad met de dubbeldekker paardentram, inmiddels rijden we met de Voorthuizer paardentram. Vooral omdat we het laatste seizoen opnemen in de winter en het dus fijn kan zijn dat het dicht zit. 

De mannen zijn allang gewend aan mediaoptredens. Ze werkten al eens voor Goede Tijden, Slechte Tijden, All you need is love, de Surpriseshow en Paul de Leeuw. Maar kers op de taart is natuurlijk het vullen van de wagen met verhalen voor TV Gelderland. 

Berry is rijksgediplomeerd hoefsmid, maar doet ook het smeedwerk aan de wagens. Alle wagens zijn gerestaureerd door Berry en Wijnand. In de winter mogen ze graag als kerstman op pad gaan, met hun arreslee. 

Voordat de paarden 's ochtends op pad kunnen, moet er veel gebeuren. Voeren, poetsen, hoeven lakken, spullen klaar leggen. Als onze presentatrice Renate de mannen Hazeleger en hun paarden ontmoet, zijn zij al een aantal uren in touw. In onze laatste uitzending, was te zien wat er allemaal komt kijken bij een onderneming, zoals die van Hazeleger. 

Video
Tag / Lijst: Redactioneel

Meer verhalen

VideoGalerij

Dikke Jennensoep

04 augustus 2014
Gerry Klein Overmeen

Hutspot met bruine bonen

20 februari 2015
Mevrouw van Eede

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer

Netjes lopen in de avondvierdaagse

09 juli 2015
Wilma Wilbrink
Galerij

Kidskoningin Zutphen

16 september 2014
Ciska Lagendijk

't Olde Wief binnenhalen

09 augustus 2015
Ina Brethouwer
Audio

Dankdag en biddag

08 maart 2015
Theo van Dalen

Streekroman brengt tradities in beeld

22 maart 2016
Gerda Geven en Marjon Hoeks

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters

Høkbestendige Gebitjens

01 december 2015
Bas Geijs
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont
Video

Meiboom zetten

12 mei 2014
G.J. Uwland

Groesbeeks Kermisbrood

11 mei 2014
Jette

Leven met de dieren in één ruimte

27 juni 2014
Sylvia van Hunnik
Audio

De kruisheer van de Nevelhorst

06 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Vergeten snoep

04 juli 2014
Grady Hendriks

'nDrom

02 september 2015
Hans Mellendijk