Iedere week staan de wagen en de paarden van de familie Hazeleger uit Voorthuizen tot onze beschikking. Vader Wijnand Hazeleger en zoon Berry Hazeleger zijn bij alle afleveringen aanwezig. Hun paarden staan (soms uren) braaf stil te wachten tot ze weer mogen gaan lopen op één van de vele rondjes.

De familie Hazeleger werkt vanuit hun passie voor mooie, gekke en bijzondere dingen. In gang gezet door vader, doorgezet door zoon en dochter. De belangrijkste tak van sport is voor het bedrijf de verhuur van koetsen, arreslees, oude auto's en paardentrams. Ze hebben er tientallen van staan, sommige meer dan honderd jaar oud. Op het terrein staat zelfs een compleet treinstel. Maar natuurlijk ook heel veel dieren. Paarden, rendieren, papegaaien, honden, slangen, varkens, pauwen. 

De eerste twee seizoenen gingen we op pad met de dubbeldekker paardentram, inmiddels rijden we met de Voorthuizer paardentram. Vooral omdat we het laatste seizoen opnemen in de winter en het dus fijn kan zijn dat het dicht zit. 

De mannen zijn allang gewend aan mediaoptredens. Ze werkten al eens voor Goede Tijden, Slechte Tijden, All you need is love, de Surpriseshow en Paul de Leeuw. Maar kers op de taart is natuurlijk het vullen van de wagen met verhalen voor TV Gelderland. 

Berry is rijksgediplomeerd hoefsmid, maar doet ook het smeedwerk aan de wagens. Alle wagens zijn gerestaureerd door Berry en Wijnand. In de winter mogen ze graag als kerstman op pad gaan, met hun arreslee. 

Voordat de paarden 's ochtends op pad kunnen, moet er veel gebeuren. Voeren, poetsen, hoeven lakken, spullen klaar leggen. Als onze presentatrice Renate de mannen Hazeleger en hun paarden ontmoet, zijn zij al een aantal uren in touw. In onze laatste uitzending, was te zien wat er allemaal komt kijken bij een onderneming, zoals die van Hazeleger. 

Video
Tag / Lijst: Redactioneel

Meer verhalen

Video

De kluizenaar en de duvel

28 april 2015
Eric Borrias

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

Rode zakdoek

18 maart 2015
Gerhard Kwak

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet
Galerij

Veluwse schellars

29 januari 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Mgr. Zwijsentocht

02 juli 2014
Truus Peters

Chocoladefestival Hattem

24 februari 2015
Henderikus Cazemier
Video

De tuin van het bruidspaar versieren

13 augustus 2014
O. Heinen

De Dikke Broeder bakken

11 mei 2014
Jette

'Baas in eigen huis'

20 mei 2015
Mevrouw van Basten

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman
Video

Smoks Hanne

08 augustus 2014
Harry Somsen

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers

Witte Wieven bij Solse Gat

26 februari 2015
Ben Veenhuis