Iedere week staan de wagen en de paarden van de familie Hazeleger uit Voorthuizen tot onze beschikking. Vader Wijnand Hazeleger en zoon Berry Hazeleger zijn bij alle afleveringen aanwezig. Hun paarden staan (soms uren) braaf stil te wachten tot ze weer mogen gaan lopen op één van de vele rondjes.

De familie Hazeleger werkt vanuit hun passie voor mooie, gekke en bijzondere dingen. In gang gezet door vader, doorgezet door zoon en dochter. De belangrijkste tak van sport is voor het bedrijf de verhuur van koetsen, arreslees, oude auto's en paardentrams. Ze hebben er tientallen van staan, sommige meer dan honderd jaar oud. Op het terrein staat zelfs een compleet treinstel. Maar natuurlijk ook heel veel dieren. Paarden, rendieren, papegaaien, honden, slangen, varkens, pauwen. 

De eerste twee seizoenen gingen we op pad met de dubbeldekker paardentram, inmiddels rijden we met de Voorthuizer paardentram. Vooral omdat we het laatste seizoen opnemen in de winter en het dus fijn kan zijn dat het dicht zit. 

De mannen zijn allang gewend aan mediaoptredens. Ze werkten al eens voor Goede Tijden, Slechte Tijden, All you need is love, de Surpriseshow en Paul de Leeuw. Maar kers op de taart is natuurlijk het vullen van de wagen met verhalen voor TV Gelderland. 

Berry is rijksgediplomeerd hoefsmid, maar doet ook het smeedwerk aan de wagens. Alle wagens zijn gerestaureerd door Berry en Wijnand. In de winter mogen ze graag als kerstman op pad gaan, met hun arreslee. 

Voordat de paarden 's ochtends op pad kunnen, moet er veel gebeuren. Voeren, poetsen, hoeven lakken, spullen klaar leggen. Als onze presentatrice Renate de mannen Hazeleger en hun paarden ontmoet, zijn zij al een aantal uren in touw. In onze laatste uitzending, was te zien wat er allemaal komt kijken bij een onderneming, zoals die van Hazeleger. 

Video
Tag / Lijst: Redactioneel

Meer verhalen

Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum

Poppetjes maken van klei

18 juni 2014
Willem Wiegers
Video

Het carbidhart

22 mei 2015
Wouter

Zomerfeest Ugchelen

27 juli 2015
Margriet van der Doe

De streekdrachten van de Noord-Veluwe

18 juni 2015
Rein Lotterman

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak

Martinusdag

26 maart 2016
Mare Tip (6 jaar)
Video

Wereldlichtjesdag

01 december 2014
Lily Harting-Companjen

De Kleeftocht

20 mei 2014
Guido Lavalaye

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal
Video

Aubade voor Wilhelmina

17 juni 2014
Riny Boersma
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer

Een WimKokje doen

30 juni 2014
Saskia van Heijster