Iedere week staan de wagen en de paarden van de familie Hazeleger uit Voorthuizen tot onze beschikking. Vader Wijnand Hazeleger en zoon Berry Hazeleger zijn bij alle afleveringen aanwezig. Hun paarden staan (soms uren) braaf stil te wachten tot ze weer mogen gaan lopen op één van de vele rondjes.

De familie Hazeleger werkt vanuit hun passie voor mooie, gekke en bijzondere dingen. In gang gezet door vader, doorgezet door zoon en dochter. De belangrijkste tak van sport is voor het bedrijf de verhuur van koetsen, arreslees, oude auto's en paardentrams. Ze hebben er tientallen van staan, sommige meer dan honderd jaar oud. Op het terrein staat zelfs een compleet treinstel. Maar natuurlijk ook heel veel dieren. Paarden, rendieren, papegaaien, honden, slangen, varkens, pauwen. 

De eerste twee seizoenen gingen we op pad met de dubbeldekker paardentram, inmiddels rijden we met de Voorthuizer paardentram. Vooral omdat we het laatste seizoen opnemen in de winter en het dus fijn kan zijn dat het dicht zit. 

De mannen zijn allang gewend aan mediaoptredens. Ze werkten al eens voor Goede Tijden, Slechte Tijden, All you need is love, de Surpriseshow en Paul de Leeuw. Maar kers op de taart is natuurlijk het vullen van de wagen met verhalen voor TV Gelderland. 

Berry is rijksgediplomeerd hoefsmid, maar doet ook het smeedwerk aan de wagens. Alle wagens zijn gerestaureerd door Berry en Wijnand. In de winter mogen ze graag als kerstman op pad gaan, met hun arreslee. 

Voordat de paarden 's ochtends op pad kunnen, moet er veel gebeuren. Voeren, poetsen, hoeven lakken, spullen klaar leggen. Als onze presentatrice Renate de mannen Hazeleger en hun paarden ontmoet, zijn zij al een aantal uren in touw. In onze laatste uitzending, was te zien wat er allemaal komt kijken bij een onderneming, zoals die van Hazeleger. 

Video
Tag / Lijst: Redactioneel

Meer verhalen

VideoAudio

De spookpaarden

07 november 2014
Eric Borrias

Hete bliksem

10 juli 2014
Vera Top

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer
VideoGalerij

Papklok

09 juli 2014
A Timmer- Jansen

Janna van de Tiggeloven

24 oktober 2014
B. van Dijk

Bijen houden is een boeiende hobby

25 juni 2015
Wilfred Muis

Aan de zwaluwen het weer aflezen

15 juli 2015
Ina Brethouwer

In de ban van het Corsovirus

28 april 2015
Stichting Bloemencorso

Foppen en vossenjacht

17 februari 2015
Jaap Prins

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven

De bakker aan de deur

17 maart 2015
Teunis Bunt

Vooraan staan bij Normaal door strontkleren en stoomprikker

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs

Gekookte oren voor de hond

27 oktober 2014
Rita van Liere

Bier kopen om te gooien bij Normaal

07 december 2015
Maria Te Stroet
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea

Wandelen in Barchem: al tien jaar een feest!

08 juni 2015
Arjan Klein Hazebroek

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Kerstnachtmuziek Ammerzoden

14 december 2015
Wim Durksz