Iedere week staan de wagen en de paarden van de familie Hazeleger uit Voorthuizen tot onze beschikking. Vader Wijnand Hazeleger en zoon Berry Hazeleger zijn bij alle afleveringen aanwezig. Hun paarden staan (soms uren) braaf stil te wachten tot ze weer mogen gaan lopen op één van de vele rondjes.

De familie Hazeleger werkt vanuit hun passie voor mooie, gekke en bijzondere dingen. In gang gezet door vader, doorgezet door zoon en dochter. De belangrijkste tak van sport is voor het bedrijf de verhuur van koetsen, arreslees, oude auto's en paardentrams. Ze hebben er tientallen van staan, sommige meer dan honderd jaar oud. Op het terrein staat zelfs een compleet treinstel. Maar natuurlijk ook heel veel dieren. Paarden, rendieren, papegaaien, honden, slangen, varkens, pauwen. 

De eerste twee seizoenen gingen we op pad met de dubbeldekker paardentram, inmiddels rijden we met de Voorthuizer paardentram. Vooral omdat we het laatste seizoen opnemen in de winter en het dus fijn kan zijn dat het dicht zit. 

De mannen zijn allang gewend aan mediaoptredens. Ze werkten al eens voor Goede Tijden, Slechte Tijden, All you need is love, de Surpriseshow en Paul de Leeuw. Maar kers op de taart is natuurlijk het vullen van de wagen met verhalen voor TV Gelderland. 

Berry is rijksgediplomeerd hoefsmid, maar doet ook het smeedwerk aan de wagens. Alle wagens zijn gerestaureerd door Berry en Wijnand. In de winter mogen ze graag als kerstman op pad gaan, met hun arreslee. 

Voordat de paarden 's ochtends op pad kunnen, moet er veel gebeuren. Voeren, poetsen, hoeven lakken, spullen klaar leggen. Als onze presentatrice Renate de mannen Hazeleger en hun paarden ontmoet, zijn zij al een aantal uren in touw. In onze laatste uitzending, was te zien wat er allemaal komt kijken bij een onderneming, zoals die van Hazeleger. 

Video
Tag / Lijst: Redactioneel

Meer verhalen

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief

Kaarsjes op Eerste Kerstdag

21 november 2014
Marianne Charbon

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Zondagse streekdracht Zelhem

11 augustus 2014
Gerrie Luesink en Jan Saalmink
Galerij

Slagwapen en smeermiddel

24 februari 2015
Gerhard Kwak

Vakantiekinderspelen

22 oktober 2014
Rita en Lena van Liere
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid
Video

Heggenvlechten, de natuurlijke veekering

29 februari 2016
Hans van Berlo
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder
Video

Lüdovicus en de Wodanseik

11 mei 2014
Mijngelderland

Zypendaalse appelstruif

27 januari 2016
Paul Hoftijzer
Video

De ambachtelijke slager

04 mei 2015
G. ter Weele

Biest

12 september 2014
A. Klaassen
Galerij

De Grolse wanten

12 mei 2014
T.ten Dolle ten Pas

Van ballon tot baron

01 maart 2016
Edcar Vermeulen

Alles in de pan met allebak

29 december 2015
Angela Bakker
Video

Een beestachtige moord

29 mei 2015
Eric Borrias