De wagen vol verhalen rijdt weer veilig rond. Donderdag werd hij tijdens de eerste opnamedag voor een nieuwe serie op tv ingezegend door aalmoezenier Van Welzenes. De eerste rit gaat door de omgeving Otterlo. Op de wagen alle bekende gezichten: presentatrice Renate Schutte, koetsier Berry en zijn vader koetsbediende Wijnand, maar ook onze breister Karla breit weer elke aflevering een einde aan de uitzending.

Na een prachtig eerste seizoen met heel veel afwisseling aan verhalen over tradities en gebruiken, hebben we ons format (zoals dat zo mooi heet) een beetje aangepast. De formule van het programma blijft overeind staan.

Uw verhalen op de site zijn nog steeds de inspiratie voor het TV-programma. Dus nodigen wij de mensen met de meest bijzondere bijdragen uit om hun verhaal op de wagen te komen vertellen. We serveren weer heerlijke streekgerechten uit waar een mooi verhaal aan vast zit. Ook de prachtige plaatjes van een serie ambachten zijn weer te zien. Rasvertellers Eric Borrias en Gery Groot Zwaaftink houden u weer gekluisterd aan de buis met spannende verhalen van weleer.

Nieuw is het thema dat we wekelijks koppelen aan de uitzending. De eerste uitzending is dat kerkgebruiken. Zo lieten we een aalmoezenier onze wagen inzegenen, vertelt iemand haar tot doopjurk 'verknipte' bruidsjurk en hebben we een reportage over de doop van een volwassen persoon. Kinderen praten in onze nieuwe rubriek 'het gebruikenluik' over het thema van de week.

Ook nieuw is een rubriek waarin muzikanten een ode brengen aan hun eigen streek, die voor velen een inspiratie vormt om het leven om hen heen te bezingen. Uiteraard hebben ze daar ook allemaal een goed verhaal bij

We komen er weer aan!

Gerelateerde verhalen

Over dit project Over dit project

Categories:: Redactioneel Wagen vol verhalen Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Belang en waarde van het KNIL

20 augustus 2014
Aarnout Mijling
Video

Elke maandag de 'boerendeun'

18 maart 2015
Janine Stortelder

Lathumse Volksfeesten

03 maart 2015
Sylvia van Orden
Video

Ingenieursfeesten

30 oktober 2014
Antoon Kanis

De kool en de geit

18 augustus 2014
Dini van der Velde
Galerij

Zwoerdrolletjes

08 februari 2015
Gerhard Kwak

Kruudmoes

02 juni 2014
Gerry

Onweer

08 maart 2015
Gerry
Video

Disse kant, een muzikale ode aan De Liemers

12 december 2014
Joop Boxstart

Janna van de Tiggeloven

24 oktober 2014
B. van Dijk
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

Wereldlichtjesdag

01 december 2014
Lily Harting-Companjen
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha
Video

De Boelekearl

11 augustus 2014
G. Raterink-Gussinklo