De wagen vol verhalen rijdt weer veilig rond. Donderdag werd hij tijdens de eerste opnamedag voor een nieuwe serie op tv ingezegend door aalmoezenier Van Welzenes. De eerste rit gaat door de omgeving Otterlo. Op de wagen alle bekende gezichten: presentatrice Renate Schutte, koetsier Berry en zijn vader koetsbediende Wijnand, maar ook onze breister Karla breit weer elke aflevering een einde aan de uitzending.

Na een prachtig eerste seizoen met heel veel afwisseling aan verhalen over tradities en gebruiken, hebben we ons format (zoals dat zo mooi heet) een beetje aangepast. De formule van het programma blijft overeind staan.

Uw verhalen op de site zijn nog steeds de inspiratie voor het TV-programma. Dus nodigen wij de mensen met de meest bijzondere bijdragen uit om hun verhaal op de wagen te komen vertellen. We serveren weer heerlijke streekgerechten uit waar een mooi verhaal aan vast zit. Ook de prachtige plaatjes van een serie ambachten zijn weer te zien. Rasvertellers Eric Borrias en Gery Groot Zwaaftink houden u weer gekluisterd aan de buis met spannende verhalen van weleer.

Nieuw is het thema dat we wekelijks koppelen aan de uitzending. De eerste uitzending is dat kerkgebruiken. Zo lieten we een aalmoezenier onze wagen inzegenen, vertelt iemand haar tot doopjurk 'verknipte' bruidsjurk en hebben we een reportage over de doop van een volwassen persoon. Kinderen praten in onze nieuwe rubriek 'het gebruikenluik' over het thema van de week.

Ook nieuw is een rubriek waarin muzikanten een ode brengen aan hun eigen streek, die voor velen een inspiratie vormt om het leven om hen heen te bezingen. Uiteraard hebben ze daar ook allemaal een goed verhaal bij

We komen er weer aan!

Gerelateerde verhalen

Over dit project Over dit project

Categories:: Redactioneel Wagen vol verhalen Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Video

Slepen van boeren gerij op oudejaarsavond

03 december 2015
Adri Nitrauw

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer

Landgoederen hebben een regiofunctie

01 december 2015
Eimert Fikse

Sigaretten en bowl op verjaardagen

16 februari 2015
Jaap Prins

Tafel dekken en woonkamer wisselen

21 november 2014
Barones van Mariënwaerdt

Advocaatje met een sigaretje

24 november 2015
Monique Stalpers

De ballade van een muzikant

25 november 2015
Andries Zwart

høken van de eind 70er jaren tut noe

09 december 2015
Elmi Schut
Video

Welke balkenbrij lust u graag?

08 juni 2015
Annet Joosten

Zomerfeest Westendorp

11 juni 2014
Magda van Dalen

Haren van de zeis

13 juni 2015
Ina Brethouwer

Trouwkleding dragen op trouwdag

02 september 2014
Marco Loef

Eén borreltje en dan wegwezen

06 november 2015
Gerhard Kwak

Een  Botter vol verhalen….

26 januari 2016
Rob Spierenburg