De gedichten uit de tweede serie van Een wagen vol verhalen zijn nu niet alleen meer op deze site terug te lezen, maar ook tijdens het doen van een grote of kleine boodschap. In Gelderland waren nog 21 stations zonder toilet. Sinds veel treinen zonder wc rondrijden, is dat extra lastig voor passagiers met een kleine blaas. Daarom besloot de provincie al jaren geleden dat er meer stationstoiletten moeten komen.

En wat is nu mooier dan een gedicht op de deur? Om je te laten inspireren om nog verder te reizen door de mooie provincie Gelderland? Ontwerpbureau Het Lab in Arnhem ontdekte de verhalen van Willem Gunneman op de site van Een wagen vol verhalen en stelde de provincie voor om die te gebruiken ter opfleuring van de stations.

Gedeputeerde Conny Bieze opende maandag de uiterst moderne toiletvoorziening. “Het begin van een gedichtenroute langs Gelderse Stations. Op ieder toilet ontdek je de schoonheid van een andere streek. Fraai verwoordt door Willem”, aldus Bieze. Het gedicht ‘De Betuwe’ springt onmiddellijk in het oog. Een mooie reden om uit te stappen op Station Duiven en er eens goed voor te gaan zitten. 

Het duurt nog zeker tot woensdag voordat passagiers er terecht kunnen. Het betaalsysteem waarmee de deur opent, is nog niet klaar. Het station in Duiven is de eerste van 21 stations waar een toilet komt met een gedicht op de deur.

Bij zorgcentrum De Valentijn in Maurik waren ze al eerder op het idee gekomen om met de gedichten van dichter en theatermaker Gunneman een ruimte op te fleuren. Daar werd hetzelfde gedicht afgedrukt op een fotowand.

Lees hier ook de gedichten van Willem Gunneman over de andere regio's in Gelderland. Of luister ze op ons youtubekanaal.

Categories:: Redactioneel Gedichten

Meer verhalen

Generaties lang vernoemd naar Opa

12 maart 2015
Gerdien van der Zee

De grote kookpot op de boerderij

13 april 2015
Jan Reijnen

Boterlammetje

12 mei 2014
Janna te Peele

Opbaren in het lijkenhuisje

01 april 2015
Johannes de Jong

Requiem voor iedereen

04 november 2015
Johan Koornstra
Galerij

'N Duvels drankje

11 juli 2015
Paul Hoftijzer
Video

Het fruitcorso, geen sinecure

08 september 2014
dhr.Groeneyk
AudioGalerij

De Funkenmarieke van de Braoiers Lauwe

08 februari 2015
Dorien van Kerkhof

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans
Galerij

Gatgraven

09 oktober 2014
Halbo Bosker

Grote schoonmaak

08 maart 2015
Gerry

Huissense Umdracht

14 juli 2014
Joop Brons

Letterdoeken vertellen mijn leven

15 juni 2015
Willi Wilbrink
Galerij

Borskorn

12 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Aardbeiendag in Zaltbommel

17 april 2015
TRIP Zaltbommel

Zure haring op oudjaarsavond

12 mei 2014
Reini Meutstege
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid
Video

Het Geldersch Volkslied

03 november 2014
h.b.barmentloo