We hebben er even op moeten wachten, maar de zomer lijkt nu toch echt aangebroken. Een zonnetje, een drankje en een goede band; de perfecte ingrediënten voor een geslaagd festival. En laat festivals ook net het thema van de uitzending van Een wagen vol verhalen van maandag zijn. De wagen rijdt door het mooie buitengebied van Hummelo waar gasten onder andere vertellen over het Anhangerschap, de dichter A.C.W Staring en Achterhoeks spelt bier.

Festivals
Elke aflevering van het programma heeft een thema. Met de zomer in opkomst heeft deze aflevering het thema Festivals. De Zwarte Cross is natuurlijk het bekendste festival van Nederland. De grote groep Anhangers ('fans') van Normaal heeft vele gebruiken en tradities rondom de band. Anhanger Jan Greven volgt de band vanaf het eerste begin en vertelt hierover op de wagen. In de uitzending zit ook een reportage over de bouwers van een speciale klasse wagen op de Zwarte Cross.

Naast de verhalen over festivals, gaat het ook over andere tradities uit de regio. Bijvoorbeeld over de Staringavonden die worden gehouden in De Wildenborchse Kapel. Twee avonden per jaar wordt deze dichter herdacht op verschillende manieren. Alma van de Schoot woont in het koetshuis van de Wildenborch en vertelt over de bijzondere avonden. Ook zal zij een gedicht van A.C.W. Staring voorlezen.

Kalfjes keuren
Op onze route komen we een aantal mensen van de Kalveropfokclub uit Bronckhorst tegen. Dit is een organisatie die jaarlijks een fokveedag houdt voor kinderen tussen de 6 en 16 jaar. De jonge kalveropfokkers kiezen hun eigen kalfje uit en deze moeten ze dan helemaal verzorgen: schoonhouden, voederen, wassen, scheren en het kalf leren voorbrengen (een rondje lopen). Hiervan houden ze een boekje bij, waarmee overigens ook nog een prijs te verdienen valt. De jury komt in deze periode twee keer op huisbezoek. Uiteraard laten de jonge deelnemers en hun kalfjes zich van hun beste kant zien in de uitzending! Ook rijdt de Achterhoekse bluesband Cedar Grove mee op de wagen. Zij spelen het nummer 'Zommer'. Bij Bed & breakfast Holtin is voor de gelegenheid een klein festivalterrein opgezet, hier proeven wij spelt bier uit Silvolde en Nozem ijs van IJsboerderij de Steenoven.

En verder: het graandorsen, de modeontwerpster en weer een spannend verhaal van Gery Groot Zwaaftink.

Op tv op maandag vanaf 18.20 uur  bij Omroep Gelderland (elk uur herhaald).


Bekijk hier de hele aflevering.

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Deurdonderen op verkaasie noar Oostenriek

23 november 2015
J. Akkerman
VideoGalerij

Olieslaan uit beukennootjes

12 juli 2014
Ben van Os

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
Galerij

Eten uit de krant

09 mei 2014
Willem Franck

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak

Knoop in het touw (knup int touw)

12 augustus 2014
Theo Meijer

De plaats van David: rij zes, graf zes

24 juni 2014
Ida en Johannes Dennissen

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven

Elke viool de naam van een vrouw

23 februari 2015
Kees Wijnhoud
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

Gasthuiscarillon in de oorlog

15 december 2015
K.Laansma
Galerij

Vakantietraditie in Nunspeet

17 november 2014
George Bootsma

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak

De pindasoep uit Ghana naar Beek

26 januari 2016
Corry Vermeulen

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding

De steen van Deil

10 maart 2015
Harry van Ewijk

Luilakmorgen

19 mei 2015
Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Paasvuur in Epe

18 februari 2015
Dhr. Barnhoorn