Bonestaak

Wel eens gehoord van een Bonestaak? Dit is een bijzonder biljarttoernooi dat al 25 jaar in wordt gespeeld in Eerbeek. Altijd aan het einde van het jaar wordt het laken van het biljart vervangen. Maar eerst mag er nog gespeeld worden met takken uit het bos. De winnaar gaat niet met lege handen naar huis....een half varken is de hoofdprijs. Een bijzondere traditie waar Peter de Zwaan de oorsprong van weet. Samen met Renate Schutte speelt hij een potje.   

We zijn met de Wagen vol verhalen neergestreken in Gorssel. Dichtbij de plek waar vroeger de serie 'de Zevensprong' is opgenomen. Al rijdend door het buitengebied hebben we weer mooie verhalen op de wagen.

 

Zomer Kent u het nog van vroeger.....die snikhete zomerdagen? Waarbij de zon hoog aan de hemel stond te gloeien en waarbij alleen water verkoeling gaf? U heeft het vast wel gedaan op school of in de buurt: waterspelletjes. En dat doen wij ook. We krijgen en aantal inwoners van Gorssel zo gek om met ons in duel te gaan: waterballonnen gooien.

Vakantietraditie We hebben zomerse muziek van de band Vandersteen. Zanger Hans Boerbroek heeft een mooi nummer geschreven over Zutphen. Daarna een bijzonder verhaal over een vakantie traditie op de Veluwe. Elk jaar kwam George Bootsma met zijn familie van een bovenwoning uit Amsterdam naar Nunspeet. Hij heeft daar mooie vakanties beleefd.

IJs En dan is het tijd voor ijs. Speciaal voor ons heeft Edi Granucci ijs gemaakt. Dit familiebedrijf bestaat al sinds de jaren dertig en produceert schepijs. Voor ons met Gorsselse bollen, een plaatselijke lekkernij.

Verder een mooi portret van de oliemolenaar uit Eerbeek. En een reportage van het Sint-Jansfeest van vrije school de IJssel in Zutphen. Daar vieren ze rondom de langste dag de zomer!

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Soepvleis uut Wenters

27 februari 2015
Gerhard Kwak
Video

Het wonderkruisje van het Reijerink

13 april 2015
Gery Groot Zwaaftink
Video

De zwanenprins

10 april 2015
Eric Borrias

Ongel: de voorganger van frituurvet

13 januari 2016
Gerhard Kwak
Galerij

Met een bijl in eiken gebinten slaan

13 oktober 2014
h.b.barmentloo
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink

Muziek in het Neder-Saksische dialect

11 januari 2016
Jan Ottink
Video

Koek slaan

12 augustus 2014
Gea

Koffie branden met de huisbrander

15 oktober 2015
Gerhard Kwak
Galerij

Steven was schaapherder

06 juli 2014
Maarten Matser
Galerij

Een nat pak op de pont

12 augustus 2014
Jan Reijnen
VideoGalerij

Vette bek halen

13 mei 2014
liesbeth mulder
Video

Het platteland is niet te koop!!

25 mei 2015
Kiek now us
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert

Pikballen

19 november 2015
Gerhard Kwak
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen