Bonestaak

Wel eens gehoord van een Bonestaak? Dit is een bijzonder biljarttoernooi dat al 25 jaar in wordt gespeeld in Eerbeek. Altijd aan het einde van het jaar wordt het laken van het biljart vervangen. Maar eerst mag er nog gespeeld worden met takken uit het bos. De winnaar gaat niet met lege handen naar huis....een half varken is de hoofdprijs. Een bijzondere traditie waar Peter de Zwaan de oorsprong van weet. Samen met Renate Schutte speelt hij een potje.   

We zijn met de Wagen vol verhalen neergestreken in Gorssel. Dichtbij de plek waar vroeger de serie 'de Zevensprong' is opgenomen. Al rijdend door het buitengebied hebben we weer mooie verhalen op de wagen.

 

Zomer Kent u het nog van vroeger.....die snikhete zomerdagen? Waarbij de zon hoog aan de hemel stond te gloeien en waarbij alleen water verkoeling gaf? U heeft het vast wel gedaan op school of in de buurt: waterspelletjes. En dat doen wij ook. We krijgen en aantal inwoners van Gorssel zo gek om met ons in duel te gaan: waterballonnen gooien.

Vakantietraditie We hebben zomerse muziek van de band Vandersteen. Zanger Hans Boerbroek heeft een mooi nummer geschreven over Zutphen. Daarna een bijzonder verhaal over een vakantie traditie op de Veluwe. Elk jaar kwam George Bootsma met zijn familie van een bovenwoning uit Amsterdam naar Nunspeet. Hij heeft daar mooie vakanties beleefd.

IJs En dan is het tijd voor ijs. Speciaal voor ons heeft Edi Granucci ijs gemaakt. Dit familiebedrijf bestaat al sinds de jaren dertig en produceert schepijs. Voor ons met Gorsselse bollen, een plaatselijke lekkernij.

Verder een mooi portret van de oliemolenaar uit Eerbeek. En een reportage van het Sint-Jansfeest van vrije school de IJssel in Zutphen. Daar vieren ze rondom de langste dag de zomer!

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Sabbatviering

26 februari 2015
Ben Veenhuis

Flipje hielp kinderen de winter door

29 juli 2014
Alexandra van Steen
Video

De Zeebeer

26 mei 2015
Bakker Rien

Vernoemen naar naast familielid

20 februari 2015
Mevrouw van de Krol
Video

De bedrogen duivel

03 oktober 2014
Anja van Buren

Een bijzondere kerkdienst

28 juli 2014
A. Heetebrij

Het huwelijk vroeger

08 augustus 2014
Albert Steert

Bräöderkes of knorhaantjes

05 augustus 2015
Gerhard Kwak

Wandelen in Barchem: al tien jaar een feest!

08 juni 2015
Arjan Klein Hazebroek

Ketelkoek op tweede kerstdag

16 december 2015
Paul Hoftijzer

Hattem viert Sint Maarten op 10 november

17 februari 2015
Gerrit Kouwenhoven
Video

Kralenbreien

23 mei 2014
Bertha

De Zwarte vrouwe van Staverden

26 februari 2015
Redactie
Audio

Tuutlied

28 mei 2014
Wim Monnich

Kent u het woord sjibbolet?

19 november 2015
Marten Brascamp

Het Ruitergat

11 maart 2015
Bernadette Dijkkamp
Video

Smoks Hanne

08 augustus 2014
Harry Somsen

Griesmeelpudding met stevenssaus

20 mei 2015
Paul Hoftijzer