Bonestaak

Wel eens gehoord van een Bonestaak? Dit is een bijzonder biljarttoernooi dat al 25 jaar in wordt gespeeld in Eerbeek. Altijd aan het einde van het jaar wordt het laken van het biljart vervangen. Maar eerst mag er nog gespeeld worden met takken uit het bos. De winnaar gaat niet met lege handen naar huis....een half varken is de hoofdprijs. Een bijzondere traditie waar Peter de Zwaan de oorsprong van weet. Samen met Renate Schutte speelt hij een potje.   

We zijn met de Wagen vol verhalen neergestreken in Gorssel. Dichtbij de plek waar vroeger de serie 'de Zevensprong' is opgenomen. Al rijdend door het buitengebied hebben we weer mooie verhalen op de wagen.

 

Zomer Kent u het nog van vroeger.....die snikhete zomerdagen? Waarbij de zon hoog aan de hemel stond te gloeien en waarbij alleen water verkoeling gaf? U heeft het vast wel gedaan op school of in de buurt: waterspelletjes. En dat doen wij ook. We krijgen en aantal inwoners van Gorssel zo gek om met ons in duel te gaan: waterballonnen gooien.

Vakantietraditie We hebben zomerse muziek van de band Vandersteen. Zanger Hans Boerbroek heeft een mooi nummer geschreven over Zutphen. Daarna een bijzonder verhaal over een vakantie traditie op de Veluwe. Elk jaar kwam George Bootsma met zijn familie van een bovenwoning uit Amsterdam naar Nunspeet. Hij heeft daar mooie vakanties beleefd.

IJs En dan is het tijd voor ijs. Speciaal voor ons heeft Edi Granucci ijs gemaakt. Dit familiebedrijf bestaat al sinds de jaren dertig en produceert schepijs. Voor ons met Gorsselse bollen, een plaatselijke lekkernij.

Verder een mooi portret van de oliemolenaar uit Eerbeek. En een reportage van het Sint-Jansfeest van vrije school de IJssel in Zutphen. Daar vieren ze rondom de langste dag de zomer!

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Galerij

Werkpaarden vervangen door petroleum

04 januari 2015
Wim Monnich

Monniken zingen bij zonsopgang

02 april 2015
Stan Hollaardt

Nieuwjaar winnen

27 mei 2014
Rita van Liere
Video

Palingroken in een historische context

31 maart 2016
Paul Hoftijzer

Verkleden met Koninginnedag

15 juni 2014
Ria Rozendal

Een bijzonder huwelijksaanzoek

11 juni 2015
Jacobiene Otten

Communicatie via briefjes

09 mei 2014
R.J.Vreekamp
Galerij

Høkerskeet in Zevenaar

19 mei 2015
Max Hetterscheid
Video

De dierentolk

27 mei 2015
Joke Bouwman

Molen de Hoop weer in gebruik

25 januari 2016
Jeannette Beelen
Galerij

Shetlandmendag Voorst

22 juli 2014
Rein Hazelaar
Video

De Boerenbruiloft

11 december 2014
Doortje Voortman

Met trekker en wagen naar Normaal!

20 november 2015
Lisa Reyneveld

Fiedeltjesvleis van mijn oma

08 december 2015
Paul Hoftijzer
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

Grenstreffen

22 juli 2014
Herman Roerdink
Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak