Elke week stelt een ambassadeur van Gelders Immaterieel Erfgoed zich voor. Deze week: Magda Seebus-Kock. 

Mijn naam is Magda Seebus-Kock ben geboren in Arnhem maar sinds 1988 woonachtig in Zevenaar. Ik vond het een hele eer dat ik gevraagd werd om ambassadeur te worden van het Gelders immaterieel erfgoed. Die uitnodiging had ik gekregen door mijn medewerking aan de site van Een wagen vol verhalen.

Mijn verhaal ging over dat ik bijna 5 uur als "levende Sarah" bij een vriendin in de tuin had gezeten die 50 jaar was geworden. Normaal zit je er niet zolang, meestal zitten er ook poppen als oud vrouwtje in de tuin, maar ik had het zo naar mijn zin dat het geen straf was. Het was ook zo leuk dat ze niet wist wie er onder de vermomming zat,ik had aan alles gedacht: een ander geurtje opgespoten, in de gaten houden of ze in mijn ogen wilde kijken en die dan dus snel dichtdoen, krom lopen en ik had vlaggetjes gemaakt met bijv. "koffie" omdat je niet mag praten als " levende Sarah" zijnde.

Meestal wordt er na 1 jaar bekend gemaakt wie de " Sarah" is maar aangezien ik mee wilde feesten heb ik mijzelf die avond onthuld.

Ook was ik te zien in de uitzending van Een wagen vol verhalen die op 15-12-2014 uitgezonden werd op televisie. De route van de wagen ging toen door de Liemers. Ook mocht ik mij presenteren op de " dag van de Gelderse traditie " in het Openluchtmuseum in Arnhem op 27-6-2015. Enthousiast laat ik overal flyers van Een wagen vol verhalen achter, om het project te promoten en te zorgen dat er nog meer verhalen bewaard blijven. 

Het ambassadeursnetwerk

Gelders Erfgoed en Omroep Gelderland willen een duurzaam netwerk op het gebied van Gelders immaterieel erfgoed onderhouden en samenwerking stimuleren tussen vertegenwoordigers, beoefenaars en geïnteresseerden van immaterieel erfgoed. Verbindingen leggen tussen verschillende uitingen van immaterieel erfgoed en materieel erfgoed is van belang om volkscultuur en erfgoed in het algemeen toegankelijker te maken en meer mensen te laten participeren. Bovendien is het de bedoeling dat door dit netwerk de database aan verhalen, tradities en gebruiken nog verder groeit. Het ambassadeursnetwerk bestaat uit zeer verschillende ambassadeurs. De een is vertegenwoordiger vanuit een bepaalde vereniging of traditie, de ander is enthousiast bezig met het optekenen van verhalen uit zijn of haar regio, maar allen zetten zich in voor immaterieel erfgoed in Gelderland. Gelders Erfgoed en Omroep Gelderland bieden de ambassadeurs advies, cursussen, en contacten. 

Contact

Heeft u vragen over immaterieel erfgoed in uw regio? Of vragen aan één van onze ambassadeurs? Op deze pagina zullen de ambassadeurs zich aan u voorstellen en vindt u hun contactgegevens. Mocht u niet de juiste gegevens kunnen vinden kunt u natuurlijk contact met ons opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tag / Lijst: Ambassadeursnetwerk