Hallo daar!

Welkom vanuit onze nieuwe wagen vol Verhalen! Vanaf 4 januari gaan we weer 12 weken lang door Gelderland rijden op zoek naar de mooiste verhalen over tradities en gebruiken. Een winterse serie dus, met misschien wel mooie sneeuwwitte plaatjes op onze routes. En daar is onze oude vertrouwde Engelse paardentram  niet zo geschikt voor. Maar geen nood  want Berry en Wijnand hebben nog een hele serie andere prachtige wagens waar we uit konden kiezen. En dus rijden we straks rond in de Voorthuizer paardentram. Kan het Gelderser?!

Hij was wel een tikkeltje leeg en een beetje saai, dus we hebben er een gypsygevoel ingelegd. Vonden we wel toepasselijk. Want we zijn tenslotte ook een beetje zigeuners die rondrijden, overal neerstrijken,  mooie verhalen vertellen en lokale muzikanten een lied over hun streek laten zingen.  En we vinden de wagen na de 'make over' een heerlijke plek geworden om onze gasten te ontvangen. Ik voel me er in ieder geval helemaal thuis in!

Een nieuwe wagen betekende ook een beetje een andere invulling. De paarden krijgen wat meer rust en ik moet meer aan het werk! Om toch genoeg van de omgeving te laten zien, stap ik af en toe op een Solex. Valt niet mee trouwens zo'n Solex. Een klein beetje gedoe is het wel om die motor op, maar vooral van het voorwiel te krijgen. Maar ik heb al een keer geoefend en dat ging niet slecht :-).

Oude vertrouwde rubrieken als het streekgerecht, het ambacht  en het gebruikenluik zijn ook dit seizoen weer onderdeel van het programma. We zijn heel benieuwd wat jongeren vinden van 'oude tradities'. Kunnen ze daar nog wat mee en geven ze er misschien een nieuwe draai aan? Het kan niet anders of deze rubriek gaat verrassende ontmoetingen tussen 'toen & nu' opleveren.

Ik kan niet wachten! Dus tot 4 januari op tv! 

Groetjes, Renate

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Drie generaties huisslachters

20 juni 2014
Piet van der Linden
Galerij

Oranjefeest op de rotonde

23 juni 2014
Giorgio Ambrawo
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Broodpap

13 mei 2015
Gerhard Kwak

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

Kaarsjes op Eerste Kerstdag

21 november 2014
Marianne Charbon
VideoGalerij

Kastelenrit Vorden

26 september 2014
Willy Bogers

Sabbatviering

26 februari 2015
Ben Veenhuis
Galerij

Doopjurk van bruidsjurk

05 februari 2015
Mevrouw J.J.Wijnhoud

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink

Bloesemtocht Geldermalsen

13 oktober 2014
Marja Kemperman
Galerij

Wolcorso Lievelde

03 maart 2015
Lisette Hissink
Video

De traditie van het eerste kievitsei

21 november 2014
Antoinette Thole
Video

Dood en begraven

05 augustus 2014
albert steert