Hallo daar!

Welkom vanuit onze nieuwe wagen vol Verhalen! Vanaf 4 januari gaan we weer 12 weken lang door Gelderland rijden op zoek naar de mooiste verhalen over tradities en gebruiken. Een winterse serie dus, met misschien wel mooie sneeuwwitte plaatjes op onze routes. En daar is onze oude vertrouwde Engelse paardentram  niet zo geschikt voor. Maar geen nood  want Berry en Wijnand hebben nog een hele serie andere prachtige wagens waar we uit konden kiezen. En dus rijden we straks rond in de Voorthuizer paardentram. Kan het Gelderser?!

Hij was wel een tikkeltje leeg en een beetje saai, dus we hebben er een gypsygevoel ingelegd. Vonden we wel toepasselijk. Want we zijn tenslotte ook een beetje zigeuners die rondrijden, overal neerstrijken,  mooie verhalen vertellen en lokale muzikanten een lied over hun streek laten zingen.  En we vinden de wagen na de 'make over' een heerlijke plek geworden om onze gasten te ontvangen. Ik voel me er in ieder geval helemaal thuis in!

Een nieuwe wagen betekende ook een beetje een andere invulling. De paarden krijgen wat meer rust en ik moet meer aan het werk! Om toch genoeg van de omgeving te laten zien, stap ik af en toe op een Solex. Valt niet mee trouwens zo'n Solex. Een klein beetje gedoe is het wel om die motor op, maar vooral van het voorwiel te krijgen. Maar ik heb al een keer geoefend en dat ging niet slecht :-).

Oude vertrouwde rubrieken als het streekgerecht, het ambacht  en het gebruikenluik zijn ook dit seizoen weer onderdeel van het programma. We zijn heel benieuwd wat jongeren vinden van 'oude tradities'. Kunnen ze daar nog wat mee en geven ze er misschien een nieuwe draai aan? Het kan niet anders of deze rubriek gaat verrassende ontmoetingen tussen 'toen & nu' opleveren.

Ik kan niet wachten! Dus tot 4 januari op tv! 

Groetjes, Renate

Categories:: Redactioneel Een wagen vol verhalen

Meer verhalen

Paard springen over levend paard!

18 juni 2014
Marjan Heil

Corle's volksfeestlied

12 mei 2014
Janna te Peele
Video

Een pinksterpop op ons dak

25 augustus 2014
Ada Kieft

Jaarmarkt Oldebroek

19 augustus 2014
Ep Boeve
Video

De Woeste Hoeve

21 augustus 2014
Peter Otterloo
Galerij

Wassen met de hand

17 juni 2014
Gerritje de Boer-Wilbrink

Jaromir te Zutphen

18 juni 2015
Gery Groot Zwaaftink
Galerij

Herinneringen aan kerst

23 december 2014
Marian v't Hullenaar-Seegers

Piepkesbal Geesteren

07 augustus 2015
Stichting Piepkesbal

Bloempap

26 februari 2015
van Dale

De noodklok

11 juli 2014
Gerrit Klokman

Veilig Carbidschieten

13 december 2014
Theo de Klein

“De duker zal ow halen”

18 mei 2015
Ina Brethouwer

Liedjes bij bruiloft

08 augustus 2014
Albert Steert

Het vrolijke melkers-spel voor jong en oud

11 juni 2015
Gerda Jansen Verwaijen

Achterhoek Spektakeltoer

29 augustus 2015
Ina Brethouwer