Hallo allemaal wij zijn Floor & Susan en wij zitten op OBS De Marlijn (Groep 8)
De Marlijn heeft veel leuke tradities: paasspel, koek vergulden, marlijnviering, openingsfeest, eindexamen, muziekavond/sportdag, operation berlin, bloemlegging en nog meer. Maar helaas mogen we het niet over alle tradities doen dus doen we er maar 2 en dat zijn deze. Hier komen ze:

Openingsfeest:
Kom je nieuw hier op school top, goed gekozen . We hebben we een keer in het jaar een openingsfeest voor alle kinderen die hier nieuw op school komen. Dan krijg je een marlijntouw. Die worden door groep 8 bij je omgedaan. Je word meestal een keer per jaar opgemeten met de marlijn-vis en dan doen ze een kraal op die plek. Als je van de basisschool af gaat mag je die ketting meenemen en kan je zien hoeveel je bent gegroeid in die jaren op school.

Operation Berlin heb je in groep 7 en 8 en je verzameld dan bij Hartensteijn. Je gaat dan door het bos/park lopen in het donker en daar zitten soldaten. (Die zitten natuurlijk in het complot), je gaat lopen zoals de Engelsen vroeger ook zijn gelopen naar de rijn, dat duurt ongeveer een uur. Als iedereen klaar is krijg je limonade en iets lekkers en dan halen je ouders je weer op.

(Susan:) Wat ik vind van de Marlijn: ik heb er een heel gezellig en een leuke klas. De sfeer op school is er ook leuk. Als het Sinterklaas of Kerstmis is dan is heel de school mooi versierd. Ik hoop dat er nog meer ouders denken “dit is een leuke school ik ga er met mijn kind/kinderen kijken”. We hebben op school aardige juffen en meesters sommige zijn streng, maar dat is natuurlijk ook goed.

(Floor:) Het is nu rond kerst en we hebben een vuurtje op het smartboard en muziek, het is heel gezellig hier in de klas. De sfeer op school is heel gezellig en ik voel me hier thuis. En ik vind het jammer dat ik over een tijdje niet meer op deze school zit.Tag / Lijst: School

Meer verhalen

Het Ooyse kermis feestmaal

11 mei 2014
Willem Franck
Galerij

Buurtspraak

02 oktober 2014
G. Broere

Dansen in Sonsbeek

05 februari 2015
mevrouw G.Vach

Nieuwjaarsduik, een sociale, frisse traditie

03 februari 2015
Marja Schulenberg-v.d. Werf
Video

Tour Culinair de Liemers

02 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Video

De taal van de molenwieken

22 september 2014
Ans Roefs

Westerbouwing

03 februari 2015
Mevrouw Eutjes
Video

Ik kwam weer thuis, in de Betuwe

15 maart 2016
Hilde Vos

Klarendalse feestweek

03 februari 2015
Henk Hermeling
Video

Klootschieten

25 augustus 2014
Jacques van Hooijdonk
VideoGalerij

Maak je eigen steen

01 juli 2014
Erna Kruitwagen-Hajenius
Video

Hangop

03 juli 2015
De boerinnen van Varik

Hoort, hoort! Zegt het voort!

26 oktober 2015
Frans van den Bos
Video

Pot deur mekare met nägelholt

06 april 2015
Gerhard Kwak