Dit is toch een traditie die bijna over de hele wereld wel bekendheid geniet, gezien de internationale deelname. Zelf ben ik er me bewust van sinds m'n 4e jaar zo'n beetje. Kom uit een gezin van 9 kinderen dus daar was altijd wel iemand die meeliep. Vandaar dat ik ook al heel wat medailles heb verzameld. Dit jaar loop ik mee voor de 46e keer. Er waren natuurlijk onderbrekingen door omstandigheden. Maar wat ik me ervan herinner is het altijd een groot festijn.

Ik woon nu in Tiel, dus moet wel zorgen dat ik er op tijd ben, anders kun je er niet meer door in het dorp. Het is altijd verzamelen bij mijn oudste zus op de Stortweg in Oosterbeek. Vroeger bij onze ouders op de Nassaulaan. Daar komen broers, zusters, neven en nichten en zelfs de kleinkinderen en kinderen daar weer van. Ieder jaar weer een paar meer. Een neef van mijn vader, Jan Otten, loopt hem zelfs al alle keren mee. Dus misschien een beetje familietraditie.

Blarenbal

Vroeger liepen we ook wel met een stel schoolvriendinnen mee en dan was het s'avonds gezellig in het dorp. Dat vind ik wel jammer, dat dat er niet meer is. Zoals het blarenbal vroeger, dat was erg gezellig, weet niet of dat er nog steeds is. Op afstand krijg je niet alles meer mee. Alhoewel de organisatie je wel via een nieuwsbrief op de hoogte houdt, tegen de tijd dat het weer gaat spelen. Ook de prachtige omgeving waardoor je wandelt is iedere keer weer een genot. Jammer dat er ook wel veel verandert in de jaren in het dorp en omgeving. Maar ja dat is de tand des tijds, zullen we maar zeggen.

Wij hebben Poolse vrienden, die wonen al 34 jaar in Nederland waarvan 30 jaar in Tiel, die vinden het ook interessant, vooral de herdenkingen van de Poolse brigades in Driel. Zo weet je ook een beetje wat er wordt gezegd, want je hebt een tolk bij je.

Ik hoop dat dit natuurlijk een feest blijft in Oosterbeek. Het is voor een goed doel en het verbroedert de mensen, zeker op zo'n dag. Daarom vind ik eigenlijk wel dat dit erbij hoort, als taditie in Oosterbeek.

Kijk hier voor het fragment uit de tv-uitzending over dit verhaal

Video
Categories:: Evenementen Sport en vrije tijd Wandelen Herdenken September

Meer verhalen

Galerij

Liemerse schink

13 januari 2015
Gerhard Kwak

Handige ouders

29 juni 2015
Teunie

De Klokkenmaker

30 oktober 2015
Piet van Apeldoorn

Kraomschudderswegge met gedicht

05 juni 2014
Marijke Jansen

Op de lat schrieven

27 mei 2015
Gerhard Kwak

De vrek van de Plaggeweg

11 mei 2014
Mijngelderland

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen
Audio

De vloek van de kolk

22 september 2014
Ger Hofstee

Beeldhouwen in Bredevoort

06 oktober 2015
Paul Hoftijzer

De vlier: brengt zegen en schrikt heksen af

16 september 2015
Ina Brethouwer
Video

De traditie van het eerste kievitsei

21 november 2014
Antoinette Thole

Handige pleister

22 juni 2015
Gerhard Kwak
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn

Boerenkool met gort

03 februari 2015
Mevrouw van der Hoek
Video

Mannen onder elkaar bij de barbier

21 april 2015
Jean van Rossum

Vrouw Haverkamp

08 december 2015
Bart Schlief

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak

De kunst van het webbingvlechten

17 november 2015
Kees Mijnsbergen

De weerwolf van Millingen

23 mei 2014
Rob Haverkamp