Wat is er zo bijzonder aan deze wandeltocht? Het landschap? De herfst? Of de wandelaars? Je ontdekt het op deze site. Of door hem zelf te lopen.

De Kleeftocht is in aanvang een uit de hand gelopen wandeling. Het begon in het Nijmeegse Café De Tempelier. Hier klaagden 3 toen nog 1e jaars studenten, dat je in de stad niks merkte van de herfsten uit onze jeugd. Ze spraken af de volgende ochtend een wandeling te maken door de bossen in de omgeving. Met een kaart waarop ook nog Amsterdam lag, gingen ze op pad. Na een paar uur wandelen stond op een bordje Kleef te lezen. Dat moest te halen zijn, want in de stad stond ook zo'n bord, met 17 km erbij. Enfin, vele uren dwaalden ze door de bossen. Ze raakten verstrikt in het labyrint van het Reichswald, Uiteindelijk bereikten ze, het was al donker, de Kleefse bosrand.

Na deze eerste tocht in 1976 werd de Kleeftocht een jaarlijkse wandeltocht vanuit Nijmegen via de Mokerheide en het Reichswald naar Kleve. De tocht staat bol van tradities en gebruiken en is buiten een vaste kern van zo'n 25 personen inmiddels gelopen door ruim 100 personen.

Categories:: Sport en vrije tijd Nijmegen Wandelen November

Meer verhalen

Appelenpap

10 april 2015
Gerhard Kwak
Video

De traditie van het eerste kievitsei

21 november 2014
Antoinette Thole

De Achterhoekse buurtwinkel

22 december 2015
Paul Hoftijzer

Koekboom

26 februari 2015
Mevrouw Breman
Audio

De schat van de Ravenhorst

20 februari 2015
Gery Groot Zwaaftink

De modelbotter in de huiskamer

26 oktober 2015
Lex Terpstra
Video

Jan van Riemsdijk; liedjeszanger en dichter

02 november 2015
Ton van de Vosse
Video

Scharrelavonden in Hattem en Elburg

05 december 2015
Dirk Jan Septer en Piet Schuijn
Video

Ada van Andelst

08 juni 2015
Eric Borrias
Video

Breien is (een) kunst

22 februari 2016
Carolien Evers
Galerij

Volksfeest Winterswijk

12 november 2014
Merel Lindenhovius

Oud-Lunterse Dag

23 juni 2014
Albert Hendriksen

Voor-/achterdeur

11 juli 2014
Willi Wilbrink
Galerij

Tik takken

05 juli 2015
Dick Jagtenberg
Galerij

Voedsel bereiden, door 5 generaties

10 juni 2014
Marijke Jansen-Limbeek