Op de foto zie je een vlees schotel zoals die vroeger vaak voor de feestdagen en vooral met de Kerst en Pasen in de etalage werd geplaatst. Het was een vroege vorm van reclame, want kranten waren er nauwelijks dus moest de slager in de praktijk laten zien wat hij in zijn mars had. Het vlees kon niet te lang blijven staan vanwege het ontbreken van koeling dus het moest 's avonds wel verkocht zijn. Het vlees werd versierd met bloemen en vlechten van spek, meestal door de slagersvrouw, want die was daarin nou eenmaal handiger dan de slager. Zo lieten ze het vakmanschap van de slager zien.

Op de foto zie je een stuk rundvlees uit de achterbout van en koe, het zogenaamde ‘jong gehuwden stukje’ of ezeltje. Dit stuk werd door slager Gerrit Kwak vroeger, buiten de feestdagen om, vaak meegegeven aan pasgehuwde vrouwelijke klanten als geschenk. Het vlees kon namelijk een beetje rauw of zelfs te gaar geserveerd worden. Het kon dus eigenlijk niet mislukken. Voor de bruid in de wittebroodsweken een hele geruststelling.

Tag / Lijst: Eten en drinken, Winterswijk, Trouwen, Vlees, Keuze van de redactie

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

Dit verhaal met uw ervaring aanvullen? Klik hieronder!

aanvullend verhaal plaatsen

Meer verhalen

Beugelen als sport

22 april 2015
Harry Peters
GalerijAudioVideo

Reurei

07 maart 2015
Dini Schepers

Halloween is hot !

29 oktober 2015
Patrick Uding
Video

Schuttersfeest Didam

09 mei 2014
Maria Wigman OVD didam
Video

Popverbranden

10 februari 2015
Wim de Boer

Erwtensoep met pannenkoeken

09 november 2015
Truus Peters
Video

Mei-avond

28 april 2015
Mieke Veken
GalerijVideo

Roggebroodweging Muldersfluite

30 december 2014
Harry Somsen
Audio

De staaf van de smid

27 maart 2015
Gery Groot Zwaaftink

De sprookjeswereld van de krozenboom

25 augustus 2015
Paul Hoftijzer
VideoAudio

Carnavalsstunt

07 februari 2015
De Oude Gierpont