Of het typisch Gelders is, is niet bekend, maar watergruwel of krentjebrij werd bij ons thuis altijd gegeten. Je kunt het kant en klaar in de winkel kopen maar het werd ook zelf gemaakt, van gort, krenten, rozijnen, kaneelstokjes, bessensap en suiker. Gruwel komt trouwens van het woord gruel, dat in het Engels nog bestaat als 'dunne pap'.

Video
Categories:: Eten en drinken Apeldoorn Nagerecht

Meer verhalen

Apeldoornse Vierdaagse

18 juni 2014
J. van Milligen
Video

Karnemelksesaus

18 juni 2014
E. Takke
Galerij

De Sinterklaastafel

25 augustus 2014
Jan Kreijenbroek

Vooraan staan bij Normaal door strontkleren en stoomprikker

15 juni 2015
Jan Greven alias brekken Gijs

Oude gebruiken bewaard gebleven in museumwoningen

26 november 2015
R. van der Weide
Video

Kloten maken, vakwerk

26 september 2014
h.b.barmentloo

Het worstenhoorntje

22 januari 2016
Gerhard Kwak

Zo ontstond 'Oldebroek'

28 juli 2014
Dini van der Velde

December-herinneringen aan een banketbakkerij

05 november 2015
Jan Kreijenbroek

Uitgeblazen eieren beschilderen

01 maart 2015
Gerry Klein Overmeen

Molukse nationale dag

18 juni 2014
Marsalina Patty

Van ekkes en umme....

05 oktober 2014
annet kooijmans

Ambachtelijk snoep maken

31 augustus 2015
Hanneke Hoed

Scheprecht van een molenaar

04 juli 2014
Sylvia van Hunnik

Pannenkoek met worst

12 mei 2014
Reini Meutstege

Eerste noaber, tweede noaber, derde noaber

17 november 2014
Chrisje Mogendorff-Ooïnk
Video

Maatwerk van de zadelmaker

17 maart 2016
Herman van de Bunt
Video

Zaklopen

09 mei 2014
Marleen Klunder